A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713985391.7815.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De Ziua Mondiala a Mediului, degustare de apa la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-06-2015, ora 09:38

De Ziua Mondiala a Mediului, degustare de apa la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” si SC ApaVital SA Iasi marcheaza Ziua Mondiala a Mediului printr-un concurs de degustare a apei, care va avea loc vineri, 5 iunie, incepand cu ora 10.00, la Statia de tratare a apei „Chirita” situata in zona Dancu (Iasi).
„Somelieri” vor fi elevii clasei a XI-a, profil „Resurse naturale si protectia mediului”, de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iasi, coordonati de prof. ing. Sorina Andriev.
Degustarea probelor de apa se va face printr-o evaluare comparativa: elevii isi vor nota pe fisele de observare primite: aspectul vizual, impresia olfactiva si cea gustativa.
Concurentii care vor identifica apa de la robinet din mostrele pe care le vor avea la dispozitie, vor primi diplome cu mentiunea „Expert (Hidro)somelier” si vor fi premiati de ApaVital Iasi cu obiecte promotionale.

Cu aceeasi ocazie, elevii vor beneficia de un tur ghidat al statiei de tratare, oportunitate pentru viitorii specialisti de a obtine informatii despre functionarea unui sistem de alimentare cu apa potabila, dar si despre procesul tehnologic de filtrare si tratare a apei, de la aductiune si pana la darea in consum public.

Potrivit organizatorilor, „Scopul acestei activitati este formarea unor deprinderi si atitudini referitoare la problemele ecologice si de protectie a mediului. Anual, in Romania se arunca peste 400 de mii de tone de pet-uri din plastic, din care 80% raman in natura nereciclate. Reducerea consumului de apa imbuteliata in ambalaje din plastic in favoarea consumului apei de la robinet este doar una dintre masurile care trebuie luate pentru a minimiza riscurile de mediu. Motto-ul Zilei Mondiale a Mediului din acest an, „7 miliarde de vise. O singura Planeta. Consuma cu grija.” este, de asemenea, un indemn la un comportament responsabil urban fata de mediul inconjurator, fata de apa si ne aminteste ca resursele de apa sunt finite, iar economisirea lor devine obligatorie.”

Ziua Mondiala a Mediului se sarbatoreste in fiecare an pe data de 5 iunie si reprezinta o ocazie de a reflecta asupra protectiei mediului inconjurator, dar si un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei. Manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Mediului se inscriu in efortul comun de transmitere catre generatiile viitoare a unui mediu curat si sanatos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: economica, ecologica si sociala.

Foto: ziarelive.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii