A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715916376.2047.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Date personale si confidentiale din arhiva Judecatoriei Iasi, aruncate in pubela
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-01-2016, ora 08:05

Date personale si confidentiale din arhiva Judecatoriei Iasi, aruncate in pubela

Articol de Cristian Amariei
Oricine a trecut prin centrul Iasiului ar fi putut afla lesne date confidentiale din arhivele Judecatoriei.

In spatele Palatului de Justitie, ghenele de gunoi sunt pline cu documente de la procese. Apar atat numele inculpatilor, datele de identificare si detalii de la sedintele de judecata

Documentele nu aveau ce sa caute la gunoi, recunosc magistratii.

Judecator Cristina Valcu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi:Fie ca sunt penale, fie ca sunt comerciale, ajung in arhiva depozit, unde legea prevede un anumit termen de pastrare, 10-15-20 de ani, dupa care dosarele se duc la topit”.

Folosirea datelor cu caracter personal este reglementata strict prin lege, iar abaterile de orice fel pot fi sanctionate contraventional, civil sau penal. Va fi facuta o ancheta interna. in paralel, institutia care poate lua masuri in acest caz este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Carla Cozma, Avocatul Poporului Iasi: „Asemenea documente nu pot fi aruncate in aceasta maniera, intregi, fara a fi in prealabil distruse intr-o forma sau alta. Sa nu poata ajunge in spatiul public si sa poata fi folosite, ulterior, in alte scopuri. Pot fi datele persoanelor, victimelor, eu stiu... copii sau martori care au fost protejati la vremea respectiva”.

„O sa anunt conducerea instantei si o sa facem niste verificari pentru ca nu este normal. Adica aceste acte nu se elibereaza decat partilor in dosar sau raman in dosar, dosarul care fie merge in cai de atac, fie ajunge in arhiva depozit”, a declarat judedecator Cristina Valcu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi:

Un caz similar a fost la Brasov, in 2014, cand Directia Finantelor Publice a fost amendata cu 3.000 de lei, pentru ca a aruncat la gunoi zeci de documente care contin datele personale ale unor cetateni si firme.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii