A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715896278.2317.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Damian Draghici: "Judetul Iasi este un exemplu bun pentru sprijinirea comunitatilor de rromi"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
25-07-2012, ora 11:13

Damian Draghici: "Judetul Iasi este un exemplu bun pentru sprijinirea comunitatilor de rromi"

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi, secretarul de stat pe problemele rromilor al primului ministru, Damian Draghici a initiat ideea semnarii unui parteriat cu Prefectura Judetului Iasi pentru sprijinirea comunitatilor de rromi.

Secretarul de stat a marturisit ca este pentru prima data cand se afla la Iasi, unde ar vrea sa implementeze strategia nationala dedicata rromilor pe patru directii- educatie, sanatate, locuri de munca si incluziune sociala.

Am venit sa discutam despre strategia nationala pentru rromi si pentru implementarea ei. Trebuie sa gasim o metoda prin care sa colaboram cu societatea civila. Au fost facute studii pe parcursul a mai multor ani de zile, au fost emise strategii peste strategii, statistici si in sfarsit s-a ajuns la un document concretizat intr-o hotarare de guvern, semnata de prim ministru. Speram sa o putem implementa. Trebuie sa ne concrentram pe patru directii : educatie, sanatate, locuri de munca si saracia din incluziunea sociala. Din discutiile purtate cu domnul prefect, judetul Iasi este un exemplu de buna practica in comparatie cu alte judete. La Lungani, vrem sa vedem exact care sunt problemele comunitatii si sa implementam cat mai repede strategia din hotararea de guvern valabila pentru 2013-2020”, a explicat Damian Draghici.

Pentru a facilita implementarea hotararii de guvern dedicata comunitatilor de rromi, Prefectura Judetului Iasi va semna cu parteneriat cu ONG-urile aferente acestei nationalitati.

Urmeaza ca ONG-urile, care reprezinta comunitatile de rromi sa semneze un parteneriat cu prefectura, urmand ca acolo unde nici prefectura nu poate interveni, sa putem interveni prin domnul secretar de stat. Protocolul prevede sprijinirea din partea autoritatilor locale a dezvoltarii comunitatii rrome prin aspectele prezentate de domnul secretar de stat”, a precizat prefectul judetului Iasi, Romeo Olteanu.

Foto: ziarelive.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii