A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714032307.1068.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DSP Iasi distribuie incepand de astazi vaccinurile Pentaxim
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
29-10-2012, ora 14:06

DSP Iasi distribuie incepand de astazi vaccinurile Pentaxim

Articol de Alexandra Stefanescu

Ministerul Sanatatii continua in aceasta perioada programul national de imunizare. Directia de Sanatate Publica Iasi distribuie incepand de astazi vaccinurile Pentaxim, urmand ca in perioada imediat urmatoare medicii de familie sa le administreze. Vaccinurile, in numar de 6370, vor fi folosite pentru copiii ce trebuie recuperati dar si pentru cei cu varste intre 4 si 12 luni care trebuie imunizati in aceasta perioada conform graficului.

Aceste doze sunt in numar suficient, urmand ca in luna decembrie Ministerul Sanatatii sa distribuie o noua transa de vaccinuri Pentaxim. Tot de astazi, DSP Iasi distribuie si 4610 doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre doua si sase luni. Vaccinurile hexavalente (combinate) pot preveni mai multe boli infectioase prin administrarea intr-o singura injectie. Acestea sunt necesare pentru imunizarea impotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva si poliomielita.

Referitor la campania de imunizare antigripala, mentionam ca Directia de Sanatate Publica Iasi a stabilit un necesar de 80000 de doze vaccin antigripal. In perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii va anunta cate doze sunt repartizate judetului Iasi. In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati si personalul medical. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Foto: vestic.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii