A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713568008.3276.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Curs de condus preventiv. Participantii, pusi sa trimita un SMS in timp ce conduceau
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-05-2015, ora 08:05

Curs de condus preventiv. Participantii, pusi sa trimita un SMS in timp ce conduceau

Articol de Cristian Amariei
Peste o mie de soferi au participat la Iasi la cursurile de condus preventiv. Datele oficiale arata ca imprundenta e la originea celor mai multe accidente rutiere mortale, mai ales in randul tinerilor.

Unul din patru tineri si-a facut un selfie in timp ce a condus o masina. Cel putin asa arata un studiu realizat de o companie auto. O dovada clara ca tinerii soferi nu sunt constienti in ce pericol s-au pus pe ei si pe ceilalti.

Ca sa realizeze riscurile, participantii la cursul de sofat defensiv organizat la Iasi au fost pusi sa trimita un SMS in timp ce conduceau.

„Chiar daca esti atent doar pentru doua secunde, la 70 km pe ora, acele doua secunde reprezinta 40 de metri, 40 de metri pe care tu ii parcurgi doar din inertie”, spune un instructor.

Testul i-a pus pe ganduri pe soferi.

De obicei telefonul ne atrage atentia mai mult decat condusul”.

„Tinerii sunt teribilisti, dar cred ca cu o educatie buna poti sa corectezi aceasta greseala”, spun participantii la curs.

Efectele alcoolului asupra reflexelor unui sofer au fost testate cu ajutorului unui simulator si a unei mingi. Testul a demonstrat ca un sofer baut poate oricand apasa pedala gresita.

„Nu puteam sa fac nimic, chiar nu puteam sa controlez corpul deloc”, spune un participant la curs.

Bogdan Marisca, instructor sef: „Ar trebui sa respectam toate regulile de circulatie si regulile de bun simt si ar fi foarte simplu. Dar, Romania, din pacate este un lider european in ceea ce inseamna numarul de morti pe sosele.”

Cursantii au invatat si cum sa controleze masina in cazul unui derapaj, dar si ce se intampla atunci cand franam brusc. Peste o mie de persoane din Iasi s-au inscris in programul de conducere defensiva.

Sursa: digi24.ro
Foto: webcarblog.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  23.06.2017 04:08

wh0cd149000 clicking here Wellbutrin Generic BUY ROBAXIN ONLINE

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii