ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-12-2013, ora 14:11

Cum sa-ti potolesti pofta de dulce

Articol de Madalina Irimia

Multor persoane li se intampla destul de des ca, inspre seara, cu mult inainte de ora mesei, sa simta o dorinta apriga de a manca ceva dulce si atunci se indreapta spre ciocolata, bomboane sau produse de patiserie. Sigur ca sunt bune, tentante si in stare sa potoleasca pofta de dulce, dar nu sunt sanatoase si nici recomandate in caz ca tii la silueta sau esti in cura de slabire.

Mult mai recomandate in asemenea situatii sunt fructele dulci, care au multe vitamine si minerale, nu au prea multe calorii, contin apa, au, deci, efect diuretic, si fibre alimentare, care dau senzatia de satietate si faciliteaza digestia.

Marul este hranitor, tine foamea departe pentru mai mult timp si are darul de a potoli pofta de dulce pe care multi o resimt, de regula cand sunt foarte obositi, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresati. In plus, marul taie si setea. La un drum lung, e de preferat sa-ti pui in bagaj doua - trei mere decat un bidon de apa.

Perele, zemoase si puternic parfumate, au in compozitia lor fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural, de care creierul are nevoie mai ales in perioadele de stres, de unde, cel mai ades, vine si acea "foame" de dulce.

Integral pe ziare.com

Foto: romania-actualitati.ro

     
Tag-uri: pofta, dulciuri, fructe
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii