ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
20-03-2011, ora 20:33

Cum sa ne intarim sistemul imunitar

Articol de Roxana Maciuca

Desi iarna da semne ca inca nu e pregatita sa plece, primavara a venit, calendaristic, de cateva zile. Si cum o data cu ea, ne confruntam cu astenia, iata cateva sfaturi despre cum sa scapam de starea de oboseala si cum sa ne protejam, in acelasi timp, sistemul imunitar.

In primul rand, renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. Iti poti prepara, de exemplu, un suc natural format din urmatoarele ingrediente : 100 ml de suc de grapefruit + 100 ml suc de portocale + 20 ml suc de lamaie + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

Ghimbirul contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viaţa, ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul.

Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe. Ele contin un “ pachet” de antioxidanti numiti antocianidine - care dau culoarea rosu intens fructelor si legumelor -, ce previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, ce poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer.

Rosiile sunt un adevarat izvor de sanatate, fiind “ echipate” cu o multime de nutrienti care ne protejeaza impotriva unor afectiuni grave, precum cancerul. Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, 100 de grame de rosii asigurand 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de rosii asigura 15% din doza zilnica recomandata de vitamina A, 8% din cantitatea zilnica de potasiu si 10% din cantitatea recomandata de fier.

Ciupercile pot sa para banale, dar sunt considerate super-alimente: nu contin grasimi, zahar si sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B. Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor.

Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace, protejeaza organismul de virusul gripei. De asemenea, merele regleaza glicemia (fiind recomandate persoanelor care sufera de diabet), au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si contin o cantitate importanta de antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.

     
Tag-uri:

Desi iarna da semne ca inca nu e pregatita sa plece, primavara a venit, calendaristic, de cateva zile. Si cum o data cu ea, ne confruntam cu astenia, iata cateva sfaturi despre cum sa scapam de starea de oboseala si cum sa ne protejam, in acelasi timp, sistemul imunitar.

,

In primul rand, renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. Iti poti prepara, de exemplu, un suc natural format din urmatoarele ingrediente : 100 ml de suc de grapefruit + 100 ml suc de portocale + 20 ml suc de lamaie + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

Ghimbirul contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viaţa, ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul.

Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe. Ele contin un “ pachet” de antioxidanti numiti antocianidine - care dau culoarea rosu intens fructelor si legumelor -, ce previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, ce poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer.

Rosiile sunt un adevarat izvor de sanatate, fiind “ echipate” cu o multime de nutrienti care ne protejeaza impotriva unor afectiuni grave, precum cancerul. Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, 100 de grame de rosii asigurand 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de rosii asigura 15% din doza zilnica recomandata de vitamina A, 8% din cantitatea zilnica de potasiu si 10% din cantitatea recomandata de fier.

Ciupercile pot sa para banale, dar sunt considerate super-alimente: nu contin grasimi, zahar si sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B. Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor.

Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace, protejeaza organismul de virusul gripei. De asemenea, merele regleaza glicemia (fiind recomandate persoanelor care sufera de diabet), au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si contin o cantitate importanta de antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.

" title="Stiri despre

In primul rand, renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. Iti poti prepara, de exemplu, un suc natural format din urmatoarele ingrediente : 100 ml de suc de grapefruit + 100 ml suc de portocale + 20 ml suc de lamaie + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

Ghimbirul contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viaţa, ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul.

Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe. Ele contin un “ pachet” de antioxidanti numiti antocianidine - care dau culoarea rosu intens fructelor si legumelor -, ce previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, ce poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer.

Rosiile sunt un adevarat izvor de sanatate, fiind “ echipate” cu o multime de nutrienti care ne protejeaza impotriva unor afectiuni grave, precum cancerul. Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, 100 de grame de rosii asigurand 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de rosii asigura 15% din doza zilnica recomandata de vitamina A, 8% din cantitatea zilnica de potasiu si 10% din cantitatea recomandata de fier.

Ciupercile pot sa para banale, dar sunt considerate super-alimente: nu contin grasimi, zahar si sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B. Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor.

Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace, protejeaza organismul de virusul gripei. De asemenea, merele regleaza glicemia (fiind recomandate persoanelor care sufera de diabet), au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si contin o cantitate importanta de antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.

">

In primul rand, renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. Iti poti prepara, de exemplu, un suc natural format din urmatoarele ingrediente : 100 ml de suc de grapefruit + 100 ml suc de portocale + 20 ml suc de lamaie + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

Ghimbirul contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viaţa, ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul.

Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe. Ele contin un “ pachet” de antioxidanti numiti antocianidine - care dau culoarea rosu intens fructelor si legumelor -, ce previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, ce poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer.

Rosiile sunt un adevarat izvor de sanatate, fiind “ echipate” cu o multime de nutrienti care ne protejeaza impotriva unor afectiuni grave, precum cancerul. Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, 100 de grame de rosii asigurand 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de rosii asigura 15% din doza zilnica recomandata de vitamina A, 8% din cantitatea zilnica de potasiu si 10% din cantitatea recomandata de fier.

Ciupercile pot sa para banale, dar sunt considerate super-alimente: nu contin grasimi, zahar si sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B. Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor.

Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace, protejeaza organismul de virusul gripei. De asemenea, merele regleaza glicemia (fiind recomandate persoanelor care sufera de diabet), au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si contin o cantitate importanta de antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii