ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
19-08-2012, ora 16:10

Cum sa ai maini frumoase si catifelate

Articol de Madalina Irimia

Mainile au nevoie de ingrijire la fel de mult ca si fata. Insa nu este nevoie sa mergeti mereu la saloanele de cosmetica pentru a avea maini superbe, ci puteti apela la banalul cartof, se arata intr-un comunicat de presa.

Tuberculii de cartof sunt bogati atat in amidon, cat si in vitaminele B1, B2, B6 si C si minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu si microelemente) prezente in cantitati importante. S-a constatat de asemenea ca volumul de potasiu existent in 100 de litri de apa minerala este echivalent cu cel dintr-un singur cartof.

In cosmetica traditionala, cartoful (Solanum tuberosum) era intrebuintat ca unguent universal pentru remedierea problemelor pielii.

Este cunoscut faptul ca indienii din America de Sud foloseau cartoful drept remediu pentru tratarea fracturilor, a durerilor de cap, a problemelor de digestie si chiar a reumatismului.

Chiar si in cosmetica traditionala romaneasca se foloseau tuberculii de cartof, pentru atenuarea crapaturilor mainilor. In acest sens se folosea un amestec dintr-un cartof taiat marunt, miere si sos de mere.

Pe de alta parte, fermierii din zona de nord a Austriei au perfectionat in timp o reteta traditionala de ingrijire a mainilor - un balsam cu extract de cartof. De curand, firma Styx Naturcosmetic a desavarsit prepararea acestui produs cu tehnologii moderne, acest balsam devenind eficient in ingrijirea pielii aspre.

Din compozitia acestui balsam fac parte sucul proaspat din cartof, galbenelele, musetelul, uleiul de jojoba.

Aceste ingrediente sunt usor de gasit in comert, fapt pentru care va puteti "fabrica" propria crema de maini.

Si nu uitati ca pentru a avea maini fabuloase trebuie sa purtati intotdeauna manusi de cauciuc atunci cand lucrati in casa sau sa va ocupati de gradinarit. Daca mainile sunt expuse la prea multa apa, sapun, detergenti, murdarie sau produse chimice, pielea de pe mainile dumneavoastra poate deveni ridata si dura.

De asemenea, trebuie sa va hidratati mainile cel putin de patru ori intr-o zi, mai ales dupa spalarea lor. Chiar daca nu aveti timp sa faceti din acesta un obicei, hidratati-va mainile inainte de a merge la culcare. Acest lucru este la fel de important ca spalatul pe dinti in fiecare seara.

Sursa: mediafax.ro

Foto: euforia.tv

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  12.07.2017 01:52

wh0cd385453 tadacip without prescription buy dapoxetine tretinoin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii