ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-04-2014, ora 13:05

Cum pot tinerii din Romania sa castige mii de euro in SUA, Elvetia, Koreea sau Senegal

Articol de Alexandra Stefanescu

Principalul obstacol al tinerilor care vor sa lucreze dupa absolvirea cursurilor universitare este lipsa experientei. In aceste conditii, internship-urile reprezinta cea mai simpla modalitate de acumulare a experientei si chiar de a obtine venituri consistente. In plus, cunoasterea de locuri si civilizatii noi reprezinta un avantaj major pentru oricine opteaza spre un astfel de program.

Cele mai exotice internshipuri platite de pe platforma de recrutare SmartDreamers se adreseaza absolventilor de studii superioare si vin din partea AIESEC, cea mai mare asociatie studenteasca globala. Posturile sunt in domenii precum educatie, marketing, vanzari sau management si pot aduce internilor venituri lunare de pana la 3000 de dolari!

Internship-urile europene sunt cel mai bine platite

Programele de internship marca AIESEC pe diverse pozitii in companii din Europa aduc cele mai mari venituri lunare. Astfel, pentru un internship de Management Intern in Elvetia, la Basel, candidatii trebuie sa cunoasca limba Engleza, sa fie licentiati si sa aiba cunostinte de Management prin proiect si Training/Facilitare. Veniturile sunt excelente! Astfel, cel care va fi ales sa ocupe aceasta pozitie va castiga 3100 de dolari dupa prima luna de lucru. Tot in Basel, dar pentru o pozitie de Management Assistant, castigul lunar este de 3700 de dolari! Programul de internship dureaza un an.

Pe un post asemanator, dar la o scoala din Londra, un intern va castiga 2805 dolari dupa prima luna. Ca si in cazul internship-ului din Elvetia, contractul are o durata de un an. Candidatul ideal pentru acest internship trebuie sa fie capabil sa ajute la dezvoltarea si pregatirea resurselor pentru activitatile de invatare in concordanta cu planurile stabilite, sa observe performantele elevilor si sa ofere feedback profesorilor in ceea ce priveste progresul fiecarui elev in parte.

Internship-urile din Asia inseamna experienta, bani si amintiri de neuitat

Tinerii carora nu le e teama sa ajunga pe alte continente pentru a face primii pasi in vederea unei cariere pot opta pentru state precum Koreea de Sud, Myanmar sau India, dar nu sunt de neglijat nici internshipurile din Senegal si Statele Unite.

In Koreea se cauta zece profesori de Limba Engleza, remuneratia fiind de 430 de dolari pe luna, programul fiind pe o durata de trei luni de zile. In India, in localitatea Kolkata, e nevoie de un profesor de Limba Spaniola pe o durata de 15 saptamani. Candidatii trebuie sa aiba minima experienta in domeniu, iar venitul lunar este de 401 dolari pe luna.

Foarte atractive sunt si pozitiile de Marketing Intern. In Myanmar, candidatul selectat pentru pozitia aflata in concurs va primi 400 de dolari in fiecare luna (timp de 18 luni), dar i se asigura si cazare gratuita. Candidatii trebuie sa cunoasca Limba Engleza si sa fie licentiati, experienta nefiind o conditie, astfel ca posturile sunt ideale pentru majoritatea romanilor absolventi de studii superioare si care vor sa descopere lumea.

2400 de dolari lunar, in America, pentru un internship in Marketing Management

Husqvarna, cel mai important producator de produse de gradinarit si amenajari exterioare din lume, are nevoie de un Marketing Manager in Olathe, Kansas, Statele Unite. Tinerii absolventi din Romania interesati de aceasta pozitie pot castiga 2400 de dolari lunar, principalele cerinte pentru aplicare fiind cunostintele de Marketing, limba Engleza, operare PC si management al bazelor de date, alaturi de diploma de licenta.

Timp de 52 de saptamani, candidatul ales va trebui, intre altele, sa creeze si sa updateze inregistrari GWS, sa administreze un sistem digital de management si sa participe la intalnirile saptamanale de marketing atunci cand este necesar. Cu alte cuvinte, un internship atractiv pentru orice tanar din Romania dornic sa acumuleze experienta.

Chiar si in Africa e nevoie de marketeri tineri din Romania

Si in Senegal e nevoie de 10 interni pe pozitii de Marketing, in special pe domeniul Cercetarii Pietei. Candidatii selectati vor beneficia de 200 de dolari lunar si vor avea sansa de a cunoaste pe propria piele realitatea africana pe durata a doua luni, cat tine programul de internship.

Lista completa a internship-urilor puse la bataie de asociatia AIESEC Romania poate fi gasita pe SmartDreamers, aici: http://bit.ly/1ipQcsS.

Platforma de recrutare SmartDreamers, cu joburi pentru tineri, ofera posibilitatea absolventilor de studii superioare din toata tara sa aplice pe programe de internship atat de utile in vederea acumularii experientei profesionale. Pe langa internship-urile puse la bataie de AIESEC, si alte companii, precum Pepsi, Emerson, Alcatel-Lucent, PricewaterhouseCoopers, Electronic Arts, Unilever sau BrandFusion au postat anunturi de internship-uri pe smartdreamers.com. Acestea sunt atat programe interne, cat si internationale, astfel ca orice tanar fara experienta, dar dornic sa lucreze, isi poate gasi jobul potrivit pretentiilor sale.

Foto: zf.ro

     
Tag-uri: tineri, marketing, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii