ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
29-08-2012, ora 11:37

Cum iti protejezi sanatatea de vremea schimbatoare

Articol de Madalina Irimia

Chiar si medicii spun ca variatiile mari de temperatura provoaca mari probleme de sanatate, cel mai mult avand de suferit copiii de pana la un an, persoanele de varsta a treia precum si bolnavii cronici, dar nu sunt scutite de suferinte nici persoanele perfect sanatoase.

Pentru disconfortul creat de variatiile mari de temperatura nu exista tratament, de aceea e bine sa se respecte sfaturile medicilor si ale meteorologilor. Cel mai indicat e ca oamenii sa-si pastreze calmul, sa constientizeze cauza pentru care nu se simt bine si sa astepte rabdatori ca vremea sa se stabilizeze.

E bine ca in aceasta perioada sa se evite bauturile alcoolice si cele excitante, precum cafeaua, ceaiul verde ori bauturile energizante, deoarece pot aparea tulburari de respiratie si ritm cardiac.

Un ceai calmant, indulcit cu miere de albine si aromat cu putina lamaie, fructe proaspete si sucuri naturale, preparate in casa, pot inlocui cu succes bauturile energizante si excitante, fara sa faca rau. Apa si sucurile naturale sa fie baute la temparatura camerei si nu foarte reci, de la frigider si ceaiul sa se bea cald, cu inghitituri mici si rare.

Se recomanda ca bolnavii cronici sa-si urmeze cu strictete tratamentul prescris de medic si sa nu-l intrerupa deoarece, pe fondul vremii capricioase si a temperaturilor variabile, pot aparea decompensari severe ale organismului.

Integral pe ziare.com

Foto: chelarumihaela.wordpress.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii