A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713922982.3512.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cros cu drapelul de la Iasi la Alba Iulia. 10 militari din Iasi alearga pana la Piatra Neamt, unde predau stafeta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-11-2014, ora 08:21

Cros cu drapelul de la Iasi la Alba Iulia. 10 militari din Iasi alearga pana la Piatra Neamt, unde predau stafeta

Articol de Madalina Irimia
Ziua Nationala a Romaniei este marcata de militari, prin organizarea unui cros cu predare de stafeta. Dimineata, stafeta Unirii a plecat din Iasi spre Piatra Neamt. 10 militari de la Brigada 15 Mecanizata Podu inalt vor alerga, pe rand, pana la destinatie. Acolo vor preda stafeta, care va fi preluata de militarii din alte 20 de garnizoane, urmand sa ajunga, de Ziua Nationala a Romaniei, la Alba Iulia.

Zece militari s-au antrenat special pentru traseul Iasi - Piatra Neamt, care are o lungime de 140 de kilometri si va dura aproximativ 14 ore.

"Sufleteste, am avut si o pregatire la Tarcau, aproximativ doua saptamani, suntem pregatiti pentru aceasta activitate. Am luat apa, alimente fiecare ce si-a adus, echipamentul sportiv, nu stim cum o sa fie vremea, speram ca o sa tina cu noi si n-o sa ploua," a spus Filip Alexa, seful lotului sportiv al Brigazii 15 Mecanizata.

Cei 10 militari au plecat toti odata, dar pe traseu vor alerga prin rotatie. Important este, spun ei, mesajul pe care vor sa-l transmita prin oaganizarea acestui cros.

Florin Bejenaru, militar: "Vreau sa fac acest lucru, sa alerg de Ziua Unirii, in primul rand pentru a aduce un omagiu celor care si-au dat viata in 1918 si mai ales in primul razboi mondial. Mesajul este toata lumea sa-si aduca aminte in primul rand de fostii mari eroi, toti care au murit."

"Acest proiect este in interesul nostru pentru ca si militarii Brigazii 15 facem parte din Iasi, facem parte din Rominia si suntem mandri ca suntem romani. Militarii sunt foarte bine pregatiti, au facut pregatire in teren muntos, in tabere de instructie si sunt mandru de ei pentru tot ceea ce fac," a spus Nicolae Toru, comandantul Brigazii 15 Mecanizata.

Pe traseu, militarii vor face fotografii pe care le vor posta pe paginile de internet ale institutiei.

"Vom face poze de-a lungul itinerariului, la anumite monumente, la puncte, de exemplu la Valea Alba, unde a fost batalia lui stefan cel Mare si alte monumente de pe traseu," a spus Eduard Borhan, militar in cadrul Brigazii 15 Mecanizata.

O stafeta similara, insa cu steagul Romaniei, a plecat de la Galati si are ca destinatie finala tot Alba Iulia.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii