ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
24-02-2012, ora 12:40

Cosmonautul roman, Dumitru Prunariu: “La Iasi ma simt ca acasa”

Articol de Madalina Irimia

Primul si singurul astronaut roman care a zburat in spatiul cosmic i-a vizitat astazi pe reprezentantii Primariei Iasi. Incepand de ieri, 23 februarie, Dumitru Prunariu a participat la o serie de intalniri si prelegeri la invitatia mai multor institutii iesene.

Astfel, Prunariu a discutat ieri despre vicii si consumul de droguri, in cadrul unei actiunii organizate de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, iar dupa-masa a participat la o intalnire a Clubului Rotary.

Dumitru Prunariu, cosmonaut: “Astazi avem o intalnire la Liceul Negruzzi si la Universitate, si intre timp am reusit sa fac o vizita si primarului Gheorghe Nichita, pe care il apreciez pentru realizarile din Iasi. Iasul este un oras asezat, un oras de oameni care gandesc mult, iar cand fac lucrurile le fac de durata. Am cunostiinte - mama mea este moldoveanca, este din Falticeni, si ma simt intr-o atmosfera foarte placuta, ca acasa, aici.”

Gazda lui Dumitru Prunariu, primarul Gheorghe Nichita, a precizat in urma intalnirii ca temele abordate au fost modalitatile de dezvoltare a Iasului, proiectele in curs de derulare, dar si cele viitoare, menite sa incadreze Iasul printre marile orase europene.

Gheorghe Nichita, primarul Mun. Iasi: “Nu am evitat sa discutam si despre acest spatiu geopolitic in care ne aflam noi, potentialul care este in aceasta zona, si de ce nu proiectele care pune Iasul in evidenta- pornind de la aeroport si autostrada Iasi- Tg. Mures – apoi am discutat despre capacitatea exceptionala a celor care termina facultatile la Iasi, in special cei din domeniul IT, o zona in care putem sa dezvoltam foarte mult.”

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii