ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2016, ora 09:35

Copilarie cu palma. La fiecare trei zile, un copil din judetul Iasi este luat din familie

Articol de Cristian Amariei
Lasati nesupravegheati, in fiecare an, mii de copii ajung la spital mutilati. Doar la Iasi, in 2015, au fost 200 astfel de cazuri. Nici 2016 nu a inceput mai bine. Trei frati - de sapte, noua si 12 ani - au fost la un pas sa arda de vii, dupa ce mama lor i-a lasat singuri in casa, iar locuinta a fost cuprinsa de focul de la o lumanare. Psihologii spun ca, acum, sansele acestor copii de a se dezvolta normal sunt infime.

Mihai, un baiat de sapte ani, traieste, de o luna, pe un pat de spital din Iasi. Are arsuri pe aproape jumatate din suprafata corpului. Viata lui s-a schimbat in rau intr-o seara, aparent, ca toate celelalte. Se juca impreuna doi dintre cei trei frati ai lui in casa de chirpici din Trifesti, judetul Iasi. Erau singuri. Mama lor bause si plecase la o vecina.

Intr-o singura clipa, lumanarea aprinsa lasata nesupraveghata a pornit focul in casa. Cei doi frati ai baiatului au scapat cu rani minore. Al treilea a avut norocul sa nu fie acasa. insa, Mihai isi va aduce aminte de acest moment toata viata. ii vor reaminti acest lucru ranile de pe fata, spate si ambele maini. Chinurile lui nu se termina aici.

„Practic, un pacient ars mai are nevoie de interventii chirurgicale pentru cel putin cinci ani, cu foarte mult exercitiu. Va putea scrie, se va putea alimenta, se va putea ingriji singur, dar niciodata nu va putea desfasura o munca fizica intensa, forta, finete”, spune Sidonia Susanu, chirurg plastician.

Va fi un semn fizic de care isi vor aduce aminte in fiecare zi, in fiecare minut, isi vor invinovati parintii. Relatia lor va fi pentru totdeauna va fi distrusa. Nu vor mai exista cai de comunicare, de a se uita cu aceeasi ochi la proprii parinti. In societate pot aborda doua cai, fie vor fi agresivi pentru a-si ascunde intr-un fel ranile sufletesti sau pe de alta parte se pot izola sau trai retrasi”, explica Daniela Mitrofan, psiholog.

In urma incendiului, ancheta facuta de pompieri, politisti si de Directia pentru Protectia Copilului, a scos la iveala un singur vinovat - mama copiilor. O femeie de 38 de ani care, din 2008, atunci cand a murit sotul ei, a uitat sa mai aiba grija de cei patru copiii pe care ii are.

Copiii au ars in casa, mama nefiind acasa, nu stiu unde era in seara aceea. Nici a doua zi cand am cautat-o cu seful de post. Am gasit-o la o vecina tot beata era. Bea toti banii pe care ii luau copiii din urma tatalui ca si pensie”, spune Alexandru Ivanuca, primarul comunei Trifesti.

Continuarea aici
     
Tag-uri: iasi, copii, neglijenta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii