ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-09-2012, ora 15:00

Copiii si tinerii cu autism au fost in tabara la mare

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 3-8 septembrie, copiii si tinerii de la filiala Iasi a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania(A.N.C.A.A.R.), insotiti de parintii lor, s-au aflat in tabara la Costinesti. Demersul a fost posibil datorita sprijinului oferit de Directia Judeteana de Tineret Iasi, 44 de persoane bucurandu-se de aceasta mini vacanta.

Membrii A.N.C.A.A.R. au primit ajutor si de la un grup de tineri inimosi din cadrul A.G.L.T. (Asociatia Grupurilor Locale de Tineret), un organism format din voluntari din toate zonele tarii. Coordonati de domnul Istvan Hesfelean, tinerii au oferit sprijin la organizarea unor activitati de recreere (ateliere de creatie, de face painting, jocuri pe plaja) pentru copiii nostri.

Abia asteptam sa merg in tabara cu parintii din asociatie. Intotdeauna m-am simtit bine in preajma lor, mai ales ca trecem toti prin aceeasi suferinta. In tabara m-am simtit foarte bine, linistita. Copiii au avut activitati cu voluntarii pe timpul zilei iar seara mergeam la Karaoke. Totul a fost frumos si mi-ar place sa repet aceasta experienta.”, ne-a marturisit Gina P., mama unui tanar cu autism.

Copii, tinerii si parintii aflati in tabara au vizitat obiectivele turistice din zona. S-au plimbat cu vaporasul si cu telegondola, au vizitat statiunea Mamaia si satul de vacanta.

Aceste activitati nu presupun doar schimbarea mediului pentru copilul cu autism, ocazie cu care acesta poate experimenta lucruri noi, ci si crearea unui grup omogen al parintilor, aflati departe de grijile cotidiene de acasa”, ne-a declarat Carmen Gherca, presedintele A.N.C.A.A.R. Iasi.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologica ce ingreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare. Cauzele specifice sunt inca necunoscute, iar incidenta autismului este in crestere. In prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

     
Tag-uri: copii, Iasi, autism, tabara, mare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii