ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-08-2016, ora 08:07

Consumatori de etnobotanice, depistati in centrul Iasului

Articol de Cristian Amariei
La data de 6 august 2016, in jurul orelor 21.00, patrula de siguranta publica din cadrul Sectiei III Politie Locala, care desfasura serviciul de mentinere a ordinii si linistii publice in zona bulevardului Stefan cel Mare si Sfant, s-a sesizat cu privire la trei persoane care aveau un comportament deviant.

Politistii locali au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care a reiesit faptul ca au varstele cuprinse intre 16 si 28 de ani si sunt domiciliate in municipiul Iasi. In urma verificarilor efectuate, asupra uneia dintre acestea a fost gasit un pliculet din staniol ce continea un produs vegetal, despre care acesta a declarat ca l-a achizitionat de la o persoana necunoscuta, cu suma de 10 lei.

Avand in vedere ca produsul vegetal este suspect a fi drog, pliculetul au fost ridicat si predat catre laboratorul de analiza al drogurilor din cadrul Inspectoratului General de Politie – Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, pentru continuarea verificarilor si dispunerea masurilor legale ce se impun in acest caz. In alta ordine de idei, pe parcursul lunii iunie 2016, politistii locali au actionat in cartierele din municipiul Iasi pentru asigurarea unui climat de siguranta publica, ocazie cu care lucratorii institutiei au aplicat 2.232 de sanctiuni contraventionale cu o valoare de 513.370 lei.

Astfel, au fost amendati 759 de conducatori auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat ingreunarea traficului rutier. De asemenea, 754 de persoane au fost sanctionate contraventional Conform Hotararilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vanzare a bunurilor in afara tonetelor, precum si expunerea de afise sau anunturi publicitare in alte locuri decat panourile de afisaj, nerespectarea Regulamentului de organizare si functionare a spatiilor de joaca pentru copii.

Un numar de 395 de sanctiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectarii Legii nr. 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar 168 de sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse intre 500 si 5.000 lei au fost aplicate conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de producere, comert sau prestari servicii ilicite. In plus, pentru comerciantii in cauza a fost dispusa si masura complementara a ridicarii in vederea confiscarii a bunurilor care au facut obiectul contraventiei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii