ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-12-2013, ora 15:15

Consultari pentru noua platforma IT a Primariei Iasi

Articol de Cristian Amariei

Luna decembrie a venit cu o serie de consultari publice referitoare la continutul si structura viitoarei platforme IT a Primariei Iasi. Consultarile au vizat diverse categorii de parteneri si beneficiari potentiali: de la studenti, profesori si specialisti IT, la responsabili si reprezentanti ai serviciilor publice locale. Beneficiarii si-au aratat interesul sa participe la deciziile publice.

Acestia s-au aratat interesati de interactiunea on-line cu functionarii din administratia locala pentru a rezolva problemele fara a se mai deplasa la sediul institutiilor, de introducerea unui calendar de evenimente ce au loc in timp real in oras, alerte pentru evenimente, baza de date cu diverse tipuri de formulare si cereri in format electronic, emiterea on-line a adeverintelor, autorizatiilor, documentelor de stare civila, plata impozitelor on-line si vizualizarea sumelor de plata on-line, de posibilitatea vizualizarii sedintelor on-line.

In urma discutiilor purtate s-a ajuns la concluzia ca este necesara crearea unei platforme care sa ofere toate informatiile utile aferente diferitelor servicii publice care in prezent sunt dispersate pe mai multe surse de informare online. Informatiile cele mai solicitate au vizat transportul public, traficul in oras, serviciile din sistemul sanitar (spitale de urgenta disponibile, farmacii de garda, servicii ale Directiei de Sanatate), audiente, evenimente culturale, dar si documente de stare civila, urbanism, inmatriculari auto.

Foto: Foto: romaniancoins.org

     
Tag-uri: platforma, IT, primarie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii