A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716097558.502.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean al Elevilor sarbataoreste Unirea Principatelor Romane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-01-2013, ora 07:07

Consiliul Judetean al Elevilor sarbataoreste Unirea Principatelor Romane

Articol de Alexandra Stefanescu

Ziua Unirii Principatelor Romane va fi marcata si in acest an in invatamantul preuniversitar iesean, in cadrul celei de-a IV-a editii a proiectului intitulat “Pe strazile Unirii”, organizat de Consiliul Judetean al Elevilor Iasi (CJE Iasi), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Palatul Copiilor si Teatrul National „V. Alecsandri” Iasi. Aceasta activitate le ofera elevilor ieseni prilejul de a rememora cu mandrie trecutul, inaltand un gand de pietate inaintasilor – faptuitori ai Unirii din 1859.

In ziua de 24 ianuarie, elevii ieseni, imbracati in costume de epoca, vor evoca atmosfera “acelor vremuri” incarcata de rafinament si noblete, pentru trecatorii de pe arterele centrului istoric al Iasului: Palatul Culturii, Bulevardul Stefan cel Mare, Piata Unirii, strada Lapusneanu. Spre seara, invitati sa participe la “Balul Unirii”, organizat la Palatul Copiilor, presedintii Consiliilor Scolare ale Elevilor din liceele si colegiile judetului, vor discuta despre eveniment, impreuna cu oaspetii de onoare, istorici si literati, pe fundalul recitalului de muzica clasica sustinut de elevii de la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” din Iasi. In cadrul balului va avea loc o expozitie cu vanzare de obiecte tematice realizate de elevi de gimnaziu din scolile judetului.

Prin derularea acestui proiect, membrii Consiliului Judetean al Elevilor Iasi urmaresc sa le ofere participantilor informatii importante despre Unirea de la Iasi, eveniment cu o semnificatie aparte pentru inceputurile istoriei moderne a Romaniei, sa cultive spiritul civic, intr-un mod interactiv si elegant.

Foto: Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: costume, epoca, Lapuneanu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii