ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-05-2014, ora 18:30

Consiliul Judetean Iasi va organiza cea de-a doua editie a Forumului Economic Transfrontalier

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 25-27 iunie, Consiliul Judetean Iasi, prin Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, va organiza in Municipiul Balti (Republica Moldova), cea de-a doua editie a Forumului Economic Transfrontalier.

Prima editie a Forumului a avut loc in perioada 17-18 iunie 2013, la Iasi (Centrul Expozitional). La eveniment au fost peste 400 de participanti. Pe langa elita politico-administrativa si firme din judetele si raioanele care fac parte din Euroregiune, au fost reprezentanti importanti din regiunea ucraineana Vinnitsa, regiune cu care Judetul Iasi are stranse relatii de colaborare.

Anul acesta Forumul Economic Transfrontalier va fi organizat in Municipiul Balti, oras care este membru al Euroregiunii. Pe langa firmele din Romania, Republica Moldova si Ucraina, avem deja confirmari din tarile baltice, Polonia, Italia si spatiul CSI. Lista este deschisa si este o ocazia minunata pentru toate firmele romanesti care sunt interesate de a intra pe aceasta piata sa vina la acest Forum si sa ia contact cu realitatile din Republica Moldova, intr-un cadru sigur si organizat. Noi ne-am adresat unei baze de date de circa 2.000 de firme si mai multor institutii care genereaza contacte cu firme, cum sunt Camerele de Comert sau Departamentele Economice si de Proiecte ale tuturor Judetelor, dar toate companiile din Judetul Iasi si nu numai sunt invitate si binevenite sa participe la acest Forum economic”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi si totodata Presedintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Acesta a adaugat ca la Forum vor veni Presedintii de Raioane si membri ai Guvernului si Parlamentului din Republica Moldova, la care se adauga administratia publica locala din patru regiuni ucrainene care se invecineaza cu Romania si cu Republica Moldova: Ivano-Frankivsk, Cernauti, Odessa si Vinnitsa.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN) are in componenta 25 raione si Municipiul Balti din cele 34 care compun Republica Moldova, exceptand regiunile cu statut special Gagauzia si Transnistria, si Consilii Judetene din Iasi, Vaslui si Prahova. ESPN are deja 12 ani de existenta, dar Asociatia si-a dobandit personalitatea juridica in anul 2005. La inceput membri au fost Judetele Iasi si Vaslui si cateva raioane. Ulterior, au aderat si ceilalti membri. Pe baza bunelor relatii stabilite in Ucraina, in noiembrie 2012, ESPN a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include in lista membrilor regiunea Vinnitsa (Ucraina) si 7 raioane de pe frontiera de Nord si Nord-Est a Republicii Moldova.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii