A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713552008.7186.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean Iasi va constitui Clusterul Inovativ Regional
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-05-2013, ora 17:31

Consiliul Judetean Iasi va constitui Clusterul Inovativ Regional

Articol de Madalina Irimia

Maine, 14 mai, incepand cu ora 11:00, in Sala Chopin - Complexul Palas, va avea loc semnarea documentelor constitutive privind infiintarea Clusterului Inovativ Regional EURONEST IT&C Hub.

Demersurile de constituire au fost initiate de catre Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian ADOMNITEI, in luna decembrie 2012. Acestea au avut in vedere sa recupereze decalajul fata de zone precum Timisoara, Targu-Mures sau Cluj-Napoca, unde autoritatile si mediul de afaceri s-au asociat pentru a sustine dezvoltarea economica inteligenta si sustenabila inca din 2011.

Clusterul Inovativ Regional EURONEST IT&C Hub isi propune sa contribuie la promovarea si pozitionarea Romaniei si, in special, a Regiunii Nord-Est ca destinatie europeana prioritara pentru companiile de IT&C valorificand, astfel, atat competentele companiilor autohtone de profil, cat si resursele umane specializate in acest domeniu. Raportat la aria geografica de acoperire, la numarul membrilor fondatori si la potentialul de dezvoltare, clusterul de IT&C de la Iasi se prefigureaza a fi al doilea la nivel national, dupa cel de la Cluj-Napoca, dedicat industriei de IT&C”, a declarat Cristian ADOMNITEI.

Clusterul, ca pol de crestere concentrat pe cercetare, dezvoltare, inovare si servicii IT, aduce impreuna companii de profil din regiune (1000+ angajati), patru institutii de invatamant superior si de cercetare si organizatii publice/facilitatori externi cu experienta relevanta in telecom, creative industries, software development, outsourcing, dispozitive mobile, e-servicii, servicii financiare etc.

Membrii fondatori ai clusterului sunt:

1. Consiliul Judetean Iasi, Consiliul Judetean Bacau, Consiliul Judetean Botosani, Consiliul Judetean Neamt, Consiliul Judetean Suceava, Consiliul Judetean Vaslui – prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST

2. Primaria Municipiului Iasi

3. Capgemini Services Romania S.R.L.

4. Centric IT Solutions Romania

5. Dicode Ltd.

6. Embarcadero Technologies

7. Entreprise Business Systems S.R.L.

8. Focality

9. Green Soft

10. Intelligent Bee Web S.R.L.

11. NESS

12. RomSoft S.R.L.

13. Software Vision Business

14. Teamnet International

15. The Red Point S.A.

16. Travel Tech S.R.L.

17. Oameni si companii

18. Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi

19. Universitatea Tehnica Gh. Asachi, Iasi

20. Universitatea Vasile Alecsandri, Bacau

21. Universitatea Stefan cel Mare, Suceava

22. Camera de Comert si Industrie Suceava

23. Federatia Patronala IMM din judetul Suceava

Obiectivele generale asumate de cluster si de structurile sale executive vizeaza in primul rand promovarea si sustinerea intereselor comune ale sectorului de IT&C din Romania si din Regiunea Nord-Est in relatia cu statul si cu organismele de reglementare europene din domeniu, instituirea si sustinerea unor paradigme moderne de dezvoltare a afacerilor membrilor sai – inclusiv prin furnizarea de solutii si servicii informatice inovative, care sa contribuie la o cultura organizationala durabila si competitiva. In mod specific, se urmareste imbunatatirea capabilitatilor si capacitatii acestui sector de activitate, prin intarirea parteneriatelor intra-regionale, dar si inter-regionale, dezvoltarea de noi parteneriate europene si internationale, organizarea de cursuri de formare pentru a asigura un inalt nivel de calificare si adaptare la evolutiile tehnologice din domeniu, dezvoltarea infrastructurii necesare pentru a sustine aparitia unor noi afaceri si accelerarea celor existente, asigurarea promovarii internationale a capabilitatilor si produselor dezvoltate in interiorul clusterului printr-o strategie de marketing eficienta.

Tot maine va avea loc si prima reuniune a Consiliului Strategic al Clusterului. Consiliul Strategic este un organ consultativ, de reprezentare, ne-executiv, alcatuit din personalitati din cele mai relevante domenii (financiar, economic, politic, de consultanta/lobby, educatie si cercetare etc.). Pana la acest moment, au acceptat invitatia de a face parte din Consiliul Strategic: dl. Remus PRICOPIE, Ministrul Educatiei Nationale, dl. Mihnea COSTOIU, Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnoogica, dl. acad. Dan TUFIS, Academia Romana, Institutul de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala, reprezentanti ai Ministerului delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, ai Ministerului pentru Societatea Informationala, ai Ministerul Economiei, ai Ministerul Transporturilor, ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerul Fondurilor Europene, ai Ministerul Finantelor Publice. De asemenea, reprezentanti din top-management-ul unor companii de renume au acceptat invitatia de a participa in aceasta structura de reprezentare: HP Romania – prin dl. Radu ENACHE, Country Manager, Microsoft Romania – prin dl. Mihai IORDACHE, Director pentru Solutii si Parteneri pentru IMM-uri.

La eveniment sunt asteptati sa participe, pe langa membrii fondatori, si secretari de stat de la 7 ministere, Presedintele ANAF si alti reprezentanti ai Consiliului Strategic.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii