ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-06-2014, ora 18:44

Consiliul Judetean Iasi organizeaza cea de-a doua editie a Forumului Economic Transfrontalier

Articol de Cristian Amariei

Consiliul Judetean Iasi si Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) organizeaza in perioada 25-26 iunie cea de-a doua editie a Forumului Economic Transfrontalier. Evenimentul va avea loc in Municipiul Balti – Republica Moldova.

Forumul Economic Transfrontalier impulsioneaza dezvoltarea relatiilor economice transfrontaliere la granita de est a Uniunii Europene. Totodata, prin acest proiect imi doresc sa repunem in valoare pozitia strategica a orasului Iasi la granita de est a Uniunii Europene. Aceasta pozitie geografica ne confera posibilitatea de a fi o poarta de acces in procesul de interactiune economica dintre Est si Vest. Prima editie, care a avut loc anul trecut, la Iasi, a adunat un numar de peste 400 de participanti din mediul economic, administrativ si politic. Ne asteptam ca aceasta editie sa fie cel putin la fel de reusita”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi si totodata Presedintele Euroregiunii Siret – Prut – Nistru.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN) are in componenta 25 raione si Municipiul Balti din cele 34 care compun Republica Moldova, exceptand regiunile cu statut special Gagauzia si Transnistria, si Consilii Judetene din Iasi, Vaslui si Prahova. ESPN are deja 12 ani de existenta, dar Asociatia si-a dobandit personalitatea juridica in anul 2005. La inceput membri au fost Judetele Iasi si Vaslui si cateva raioane. Ulterior, au aderat si ceilalti membri. Pe baza bunelor relatii stabilite in Ucraina, in noiembrie 2012, ESPN a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include in lista membrilor regiunea Vinnitsa (Ucraina) si 7 raioane de pe frontiera de Nord si Nord-Est a Republicii Moldova.

Foto: euroregiune.org

     
Tag-uri: forum, Iasi, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii