ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-11-2013, ora 17:02

Consiliul Judetean Iasi demareaza un amplu program de realizare de perdele forestiere

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliului Judetean Iasi demareaza in acest an un proiect de creare de perdele forestiere si coridoare naturale de vegetatie cu rol de protectie pentru accesul in comunitatile rurale din Judetul Iasi. Prima actiune din acest proiect va avea loc miercuri, 20 noiembrie, in comuna Gorban.

In ultimii ani s-au inregistrat frecvente situatii de blocare a circulatiei pe drumurile publice din cauza inzapezirii, inundatiilor si a altor fenomene naturale. Acest fapt impune crearea unor perdele forestiere de protectie si vine in consens cu legislatia in domeniu. Miercuri facem primul pas in acest sens, mai exact vom planta circa 13.000 de puieti de salcam in localitatea Podu Hagiului din comuna Gorban.Prin aceste plantari drumurile vor fi protejate de fenomenele naturale, microclimatul va fi imbunatatit, iar riscul alunecarilor de teren va fi redus”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Coordonatorii tehnici ai proiectului sunt Consiliul Judetean Iasi, prin Camera Agricola Judeteana, in parteneriat cu Directia Silvica Iasi. Plantarea se va face cu ajutorul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” Iasi, comunele invecinate Mosna si Cozmesti, personal din cadrul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi, elevi ai Scolii din Gorban insotiti de parinti si cadre didactice, voluntari din cadrul Consiliului Judetean Iasi, precum si militari de la UM01776 Husi. La actiune vor participa aproximativ 200 de persoane.

Perdelele de protectie, in special salcam, au rol de crestere a bazei melifere in zonele respective si de crestere a numarului de polenizatori pentru culturile agricole. Totodata, utilizarea unor specii de arbusti cu valoare economica ridicata cum ar fi catina, merisorul sau macesul, pot dezvolta in regiunile respective un minisector de activitati generatoare de profit prin culegerea si prelucrarea fructelor obtinute.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii