A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713954374.2187.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Conferinta internationala despre economie si societate libera, la UAIC Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-05-2012, ora 06:43

Conferinta internationala despre economie si societate libera, la UAIC Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi va gazdui in perioada 14-15 mai Conferinta Internationala FREE ECONOMY, FREE SOCIETY, organizata in parteneriat cu Institutul Friedrich von Hayek Romania.

In cadrul evenimentului vor avea loc o serie de prelegeri pe diferite teme economice sustinute de specialisti renumiti in domeniu, respectiv profesori universitari din Romania, dar si din strainatate.

Invitatul special al evenimentului este Jörg Guido Hulsmann, profesor de economie la Universitatea din Angers, Franta. Acesta va sustine luni, 14 mai, ora 18.30, in Aula Magna „Mihai Eminescu”, conferinta cu titlul „The End of Keynesianism”.

Tot pe 14 mai, in sala B417, incepand cu ora 10.00, profesorul universitar Costea Munteanu, seful Departamentului de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, va oferi participantilor o explicatie neconventionala despre criza economica, urmand ca pana la ora 13.00 acestia sa aiba ocazia sa asiste la inca doua conferinte, respectiv „Trei pe un balansoar: (neo)liberalism, social-democratie si conservatorism. Ideologiile si idiosincraziile crizei”, sustinuta de catre Octavian-Dragomir Jora, profesor al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si “Productia privata de bani: o utopie?”, sustinuta de Vlad Topan, presedintele Institutului The Ludwig von Mises Romania.

De asemenea, de la ora 15.00, conf.dr. Cristian Paun, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, va prezenta „Cauzele monetare al inflatiei: cazul Romaniei”.

Tot in cadrul aceluiasi eveniment, a doua zi, prof.univ.dr. Tiberiu Brailean al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor Iasi le va vorbi participantilor la eveniment despre „Moralizarea capitalismului”.

Manifestarea mai cuprinde o serie de lansari de carti care vor avea loc luni, 14 mai, in intervalul orar 17.15 – 18:00, la Libraria Tafrali:

- „Etica productiei de bani” - Jorg Guido Hülsmann – prezinta Gabriel Mursa

- „Deflatie si libertate” – Jorg Guido Hulsmann – prezinta Mihaela Ifrim

- „Liberalismul: in traditia clasica” – Ludwig von Mises – prezinta Ilie Farte

- „Planificarea libertatii - Ludwig von Mises” – prezinta Iulian Hertug.

Evenimentul se inscrie in seria de conferinte „Idei in libertate”, organizate de-a lungul anului de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” si Institutul Friedrich von Hayek.

     
Tag-uri: UAIC, conferinta, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii