A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716052642.8078.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Conducerea Primariei Municipiului Iasi s-a intalnit cu reprezentantii grupului „Iasul iubeste teii”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2013, ora 18:22

Conducerea Primariei Municipiului Iasi s-a intalnit cu reprezentantii grupului „Iasul iubeste teii”

Articol de Madalina Irimia

Reprezentantii grupului „Iasul iubeste teii” au fost primiti in audienta de catre viceprimarul Mihai Chirica, joi, 3 octombrie. Discutiile au acoperit mai multe teme de actualitate urbana, ridicate atat de reprezentantii grupului, cat si de municipalitate.

Apreciez drept utile si constructive aceste discutii care privesc viitorul nostru, al tuturor iesenilor. A fost o buna ocazie de a corela informatiile legate de subiecte de peisagistica si estetica urbana si de a corecta eventualele erori sau informatii gresite care au circulat in spatiul public. Dincolo de unele confuzii generate poate si de o comunicare insuficienta, apreciez in mod sincer interesul tinerilor din acest oras fata de proiectele municipalitatii”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Discutiile au vizat mai multe subiecte asupra carora au existat opinii divergente, dar si concluzii asumate impreuna. „Multe intrebari au fost legate de Registrul Spatiilor Verzi, iar aici trebuie explicat faptul ca intai municipalitatea va finaliza PUG-ul, apoi Cadastrul General, pentru a putea actualiza acest registru, care exista din anul 2010”, a mai spus viceprimarul Mihai Chirica.

Referitor la inlocuirea arborilor uscati de pe pietonalul Stefan cel Mare, municipalitatea a pus la dispozitia reprezentantilor grupului toata documentatia care a stat la baza deciziei, inclusiv acordul de mediu si fotografiile martor ale arborilor uscati impreuna cu probele (carotele) care atestau acest lucru. „Nu este prima data cand prezentam aceste documente in mod public, presa locala fiind deja in posesia lor”, a explicat Mihai Chirica.

De asemenea, au fost prezentate schitele care privesc viitoarea dezvoltare a centrului orasului, pe axa str. Lapusneanu – Piata Unirii – Stefan cel Mare (circulabil + pietonal) – Teatrul National si parcul din fata lui – proiectul european de reamenajare si modernizare a parcului din arealul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei – Palatul Culturii. „Am prezentat pe scurt si cateva dintre solutiile concursului pentru reamenajarea centrului orasului Iasi, care presupuneau inlocuirea totala a vegetatiei din aceasta zona, lucru care din punctul nostru de vedere este de neacceptat”, a subliniat viceprimarul Mihai Chirica.

O discutie aplicata a avut loc pe marginea proiectului de reamenajare a spatiului verde de deasupra viitoarei parcari subterane din fata Teatrului National. „Am propus domnului Ionel Lupu, prezent la discutie, sa ofere solutii de reamenajare peisagistica a vegetatiei din fata Teatrului National si sa faca parte din comisia care se va ocupa de acest aspect. Totodata, domnul Lupu va participa la actiunile de toaletare a arborilor din municipiului Iasi, prin oferirea de consultanta”, a mai spus viceprimarul.

In privinta actiunii din data de 4 octombrie, municipalitatea a dat asigurari ca fortele de ordine locala vor colabora cu reprezentantii grupului, in vederea desfasurarii civilizate si fara incidente a manifestarii programate.

     
Tag-uri: primarie, Iasi, tei
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii