ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-03-2012, ora 14:54

Concert de binefacere in sprijinul copiilor si tinerilor cu dizabilitati - organizat la Iasi (VIDEO)

Articol de Gianina Petruca

Clubul Rotary “Curtea Domneasca” si Fundatia Serviciilor Sociale Bethany organizeaza un concertul de binefacere in sprijinul copiilor si tinerilor cu dizabilitati. Concertul va avea loc joi, 15 martie 2012, incepand cu orele 19.00, in sala Aula Magna a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.

Concertul vine in sprijinul campaniei „Coloreaza un destin” initiata de Fundatia Bethany ce are ca obiectiv strangerea de minim 20 000 de euro, fonduri necesare dotarii si sustinerii unui centru de recuperare pentru copiii si tinerii cu dizabilitati din judetul Iasi.

Georgiana Vieru, coordonator PR si Fundraising Bethany, Fundatia serviciilor sociale:

“Scopul campaniei noastre este sa construim acest centru de recuperare pentru copiii cu dizabilitati. Au tot venit in ultimii ani la noi foarte multi parinti – care de asta aveau nevoie. Noi am incercat sa-I ajutam cu resursele pe care le avem, insa este o nevoie stringenta, o nevoie care nu suport amanare tinand cont ca se au mai multe sanse de recuperare la varste mai mici.”

Programul de recuperare vizeaza oferirea de servicii psiho-medico-sociale gratuite pentru copii si tineri cu dizabilitati neuro-psiho-motorii proveniti din familii aflate in dificultate.

Pana in acest moment s-au strans fonduri in valoare de 5 000 de euro, urmand ca in viitprul apropiat sa fie organizat un alt eveniment -Bal de la Castel- dedicat persoanelor publice din Iasi, care ar trebui sa cumpere o invitatie de 500 de lei pentru a participa.

Alexander Rubel, directorul Centrului Cultural German:

“Este a doua oara cand organizam din partea Clubului Rotary “Curtea Domneasca” acest concert. Ne angajam in acest proiect pentru ca este unul din motivele pentru care s-a constituit Clubul Rotary – lucrul in folosul societatii. In Romania este nevoie sa faci ceva spre binele altora si sa ajuti unde e nevoie.”

Invitatiile se pot obtine contra unei donatii de 30 de lei de la sediul Centrului Cultural German, Iasi (str. Lascar Catargi nr. 38), zilnic, intre orele 14.00 si 18.00 sau de la sediul Fundatiei Bethany (str. Varianta Uzinei nr. 1), zilnic, intre orele 8.30 si 17.30.

Concertul va fi sustinut de orchestra de camera “Romanian Academic Orchestra” sub indrumarea maestrului Michael Beck. Din program: Leopold Mozart, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart – Arii celebre din opere. Solisti: Tatiana Pocinoc – pian, Florin Gusga – tenor, Sabin Marcusan – bariton, Alexandru-Florin Baciu – tenor.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii