ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-12-2014, ora 09:43

Concert al Filarmonicii, targuri de cadouri si spectacole de datini si obiceriuri, in week-end, la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Vineri, 19 decembrie, este o zi in care rasuna cantecele de Craciun. De la ora 15.00, elevi ai scolilor din Targu Frumos vin sa ii colinde pe ieseni la Palas Mall. Acestia vor fi urmati de talentatii prichindei din Grupul Melos de la Palatul Copiilor.

Programul artistic va continua cu adolescentii de la Palatul Copiilor, care vor completa repertoriul cu noi cantece dedicate iernii. De la ora 18.30, primul cor online din Romania va oferi publicului un moment inedit de muzica. De la ora 19.00, Ansamblul Maramures ii va ajuta pe cei veniti la cumparaturi sa descopere obiceiurile de Craciun. Seara de vineri se incheie cu un eveniment cu scop caritabil.

De la ora 19.20, tanara interpreta Alina Eremia si multi alti artisti vor canta pentru o cauza nobila. Publicul va putea dona jucarii si hainute, iar Mos Craciun se va asigura ca le va duce unor copii nevoiasi. Proiectul continua si duminica, atunci cand cei doritori vor putea lasa cadourile de la ora 13.00.

Sambata, de la ora 15.00, pe scena din Atrium vor urca grupurile „4Universe” si „So What”, prezentand programe de colinde. De la ora 17.00, este randul Grupului Monor sa incante publicul cu datinile romanesti. De la ora 19.00, Filarmonica de Stat Moldova Iasi va oferi un cadou muzical aparte. Spectacolul „Povestea micului Pan” este o opera pentru copii, interpretata de orchestra simfonica, sub indrumarea dirijorului Valentin Doni.

Suita evenimentelor de duminica debuteaza cu un recital de muzica de coarde, de la ora 11.30, sustinut de elevii Colegiului National de Arta „Octav Bancila”, in colaborare cu Seven Hills International School. De la ora 14.30, peste 450 de copii vor participa la un spectacol de Craciun. De la ora 17.00, Mihai Popistasu Band si alti invitati vor oferi „Fulgi de Speranta”. Evenimentul este caritabil, avand ca obiectiv strangerea de jucarii si dulciuri pentru copiii defavorizati.

Pana pe 23 decembrie, cei care doresc altfel de cadouri pentru cei dragi sunt invitati la Atelierul Artistului. Membri ai Uniunii Artistilor Plastici isi prezinta creatiile cu tematica de Craciun: obiecte decorative si bijuterii din sticla, ceramica si lemn, ceasuri, clopotei, genti lucrate manual, felicitari si alte piese deosebite.

Pana pe 23 decembrie, in piateta Intersport, pasionatii de trenuri si tramvaie in miniatura vor putea admira o diorama creata de Asociatia „Prietenii Tramvaielor”. Vor descoperi un ansamblu compus din trenulete, tramvaie, casute, gari si alte elemente arhitecturale, care ii incanta deopotriva pe cei mici si pe cei mari.
     
Tag-uri: iasi, evenimente, palas
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii