ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-10-2016, ora 08:10

Comisarul european Corina Cretu a organizat la Iasi o dezbatere cu primarii Regiunii de Nord-Est

Articol de Cristian Amariei
Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, a organizat la sfarsitul saptamanii trecute in Sala „Vasile Pogor” din cadrul Primariei Iasi, o intrevedere cu primarii din municipiile resedinta din zona de Nord-Est.

Alaturi de comisar, la eveniment au participat europarlamentarul Catalin Ivan, primarul Mihai Chirica, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Vasile Asandei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, rectorii universitatilor iesene etc. Principala tema de discutii a fost atragerea fondurilor de aproximativ 250 de milioane de euro prevazute in Programul de Dezvoltare Urbana.

„Am vrut sa vad la fata locului rezultatul investitiilor realizate in anii trecuti datorita fondurilor europene. Iasul s-a modernizat foarte mult in ultimii ani prin acest mijloc. M-am intalnit cu domnul primar Mihai Chirica, caruia ii multumesc pentru deschidere, si cu ceilalti primari din regiune. Imi face placere sa spun ca, desi este una din cele mai sarace din Uniunea Europeana, Regiunea de Nord-Est este una dintre fruntasele absorbtiei fondurilor europene din Romania. Este o regiune saraca, cu un produs intern brut sub 75% din media Uniunii Europene. De aceea vom lansa un proiect-pilot privind regiunile mai putin dezvoltate. Vom incerca impreuna cu toti primarii si Agentiile de Dezvoltare Regionala sa elaboram o strategie de dezvoltare a acestei regiuni pentru urmatorii 4 ani, astfel incat banii europeni care sunt la dispozitia oraselor si regiunii sa fie investiti in mod eficient. I-am rugat pe domnii primari sa elaboreze strategii de dezvoltare pentru fiecare oras, care sa se integreze intr-o stratagie de dezvoltare mai mare, pentru a putea vedea, ulterior, care sunt prioritatile”, a spus Corina Cretu.

Sambata, Corina Cretu si Catalin Ivan au participat la o dezbatere publica in cadrul Congress Hall Palas. Temele de discutie au vizat modul in care Uniunea Europeana ar putea raspunde mai bine nevoilor si preocuparilor tale si care sunt mijloacele de sprijinire a unor politici europene care au in centrul atentiei lor cetateanul si interesele sale.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii