A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713946154.5535.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Colaceii de grasime din jurul burtii, mai periculosi decat obezitatea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
29-08-2012, ora 14:04

Colaceii de grasime din jurul burtii, mai periculosi decat obezitatea

Articol de Madalina Irimia

Persoanele care au burta, chiar daca nu au un indice al masei corporale crescut, prezinta un risc mai mare de a suferi de o afectiune cardiovasculara decat cele care sunt supraponderale sau obeze. Aceasta este concluzia la care au ajuns un grup de cercetatori americani de la Clinica Mayo, din Rochester, Minnesota, care sustin ca grasimea abdominala afecteaza grav sanatatea.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele care au burta prezinta un risc de aproape trei ori mai mare de a suferi de afectiuni cardiace decat persoanele care au o greutate peste media normala, noteaza Daily Mail. Mai mult, specialistii au mai observat ca grasimea abdominala predispune la aparitia decesului prematur.

Studiile anterioare au demonstrat faptul ca obezitatea este daunatoare organismului, dar datele obtinute de noi arata ca si modul in care este distribuita grasimea, in special cea „rea”, asa cum este cazul celei din jurul abdomenului, joaca un rol important in deteriorarea sanatatii, indiferent daca au un indice al masei corporale normal sau peste medie”, a spus dr. Francisco Lopez-Jimenez, autorul cercetarii. Cercetatorul este de parere ca datele obtinute de echipa sa reprezinta o descoperire importanta din punctul de vedere al sanatatii publice.

Integral pe gandul.info

Foto: femina.rol.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii