A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716153389.6396.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru vrea sa dea sansa unei vieti normale copiilor abandonati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2012, ora 11:33

Ciuhodaru vrea sa dea sansa unei vieti normale copiilor abandonati

Articol de Diana Dumitriu

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere parlamentarilor sa ofere sansa unei vieti normale copiilor abandonati prin facilitarea adoptiei acestora. In contextul in care in Romania abandonul capata proportiile unei epidemii, deputatul cere Parlamentului sa adopte proiectul legislativ aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Documentul prevede ca persoanele care si-au abandonat copiii sa nu mai aiba niciun cuvant de spus in cazul adoptiilor.

Legea nu face nimic pentru ca suferinta copiilor sa fie crutata, iar adoptia este ingreunata de necesitatea ca tocmai cei care-si abandoneaza pruncii sa fie cei care trebuie sa-si dea consimtamantul. Din aceasta cauza sunt tot mai multi copii fara familii adoptive iar multi dintre cei care ii abandoneaza incearca sa obtina doar foloase materiale. Nu exista pedeapsa suficient de mare pentru cei care provoaca suferinta unui copil. De aceea cer deputatilor sa adopte acest proiect legislativ care faciliteaza copiilor abandonati o viata normala intr-o familie adoptiva”, spune doctorul deputat Tudor Ciuhodaru.

Romania se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de copii abandonati. Conform statisticilor sunt intre 40.000 si 70000 de copii abandonati. Lor li se adauga altii 300.000 copii care au fost lasati singuri prin plecarea a peste 3 milioane de persoane in strainatate. Jumatate dintre ei au varste cuprinse intre 2 si 6 ani si 4% dintre ei au mai putin de un an. De asemenea, 16% dintre ei nu si-au mai vazut parintii de cel putin un an si 3% nu i-au mai vazut de mai bine de 4 ani

Abandonul a fost urmat de depresii in 30 % din cazuri si sunt peste 20 de cazuri de sinucideri raportate de autoritati dar suntem convinsi ca numarul lor este cu mult mai mare. Abandonul a dus la abuzuri sexuale si violente sau la cresterea consumului de droguri de sinteza.

Cei mai afectati au fost cei care locuiesc in regiunea Moldovei, una dintre cele mai sarace din Romania, unde am descris chiar acel ”sindrom Italia” constand in tulburari de comportament, depresie, abandon scolar, cresterea consumului de droguri si sinucidere. Desi legea din Romania prevede ca parintii care pleaca din tara sa declare autoritatilor locale cu cine isi lasa copii, doar 7% au facut asta iar multi copii au ramas fara un tutore legal.

Foto: ziarulunirea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii