A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716092307.0891.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru propune redeschiderea Institului Cantacuzino si trecerea acestuia in subordinea CSAT
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
24-04-2013, ora 14:28

Ciuhodaru propune redeschiderea Institului Cantacuzino si trecerea acestuia in subordinea CSAT

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru considera ca scoaterea vaccinarii antitetanice din programul national de imunizare gratuita va duce la cresterea numarului de cazuri de tetanos si la blocarea activitatii din UPU.

Deputatul propune printr-un act normativ redeschiderea Institului Cantacuzino si trecerea acestuia in subordinea CSAT pentru a asigura independenta epidemiologica a Romaniei.

,,Programul national de imunizare gratuita mai pierde un vaccin. Normele aberante ale contractului cadru scot vaccinarea antitetanica din programul national de imunizare gratuita. Institutul Cantacuzino aproape ca a pus lacatul pe usa iar acum acest vaccin se importa la preturi de zece ori mai mari. Si mai grav este faptul ca nu sunt surse de finantare si ca bugetul alocat medicinei de familie nu permite achizitionarea acestui vaccin. Medicii de familie au fost anuntati ca vor primi acest vaccin doar pentru gravide iar orice alt pacient trebuie sa-si cumpere doza de vaccin sau se prezinte la unitatile de primire a urgentelor. Urmeaza perioada muncilor agricole iar cei ce necesita acest vaccin fie vor renunta la prezentarea la medicul de familie pentru ca sunt costuri importante legate de aceasta vaccinare (aproape 10% dintr-o pensie), fie vor fi nevoiti sa scoata din buzunar alti bani pentru a ajunge la UPU. Aceasta va duce la cresterea numarului de cazuri de tetanos sau la supragomerarea si blocarea activitatii din Unitatile de Primire a Urgentelor. Am propus ca Institutul Cantacuzino sa fie considerat ca institutie strategica si sa primeasca finantarea necesara pentru reluarea activitatii dar patru ministrii ai sanatatii prefera sa importe la sume incredibile aceste vaccinuri si sa refuze romanilor dreptul la asistenta medicala”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii