A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713508211.7566.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru cere reducerea TVA de la 24% la 19 %
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2012, ora 03:27

Ciuhodaru cere reducerea TVA de la 24% la 19 %

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenta a proiectului legislativ ce prevede reducerea TVA de la 24% la 19 % aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Deputatul considera ca majorarea TVA a avut multiple efecte negative mergand de la scaderea veniturilor populatiei pana la reducerea investitiilor.

,,Cresterea cu cinci procente a TVA a fost doar o masura de austeritate ce a impiedicat iesirea Romaniei din criza. Romania a devenit una dintre tarile cu cel mai mare nivel al TVA-ului din UE. Cea mai vizibila urmare negativa a fost cresterea preturilor la alimente si combustibili dar consecintele pe termen lung sunt geu de evaluat daca luam in considerare cresterea inflatiei si reducerea investitiilor.

Singurul segment care a avut de castigat de pe urma cresterii acestei taxe il reprezinta veniturile bugetare dar o mare parte din sumele obtinute in urma colectarii de TVA a fost erodata prin majorarea cheltuielilor cu bunuri si servicii.

Scaderea TVA va fi benefica pentru atat pentru categoriile de populaţie cu venituri mici, mai ales din mediul urban (pensionarii, somerii, 55% din salariaţii din economie ale caror venituri sunt de cel mult 1000 de lei net), impovarate de cheltuielile pentru bunurile de stricta necesitate alimente, intretinere, medicamente a caror putere de cumparare va creste cu aproximativ 29%.

Prin aceasta masura vor creste investitiile, se va reduce evaziunea fiscala si estimam chiar o crestere a PIB de 1%", a declarat Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii