A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714162516.4605.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru cere majorarea sumelor destinate hranei din spitale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
24-09-2012, ora 15:30

Ciuhodaru cere majorarea sumelor destinate hranei din spitale

Articol de Diana Dumitriu

Doctorul Tudor Ciuhodaru solicita parlamentarilor adoptarea proiectului legislativ ce prevede majorarea cu 30% a sumelor destinate alocatiilor de hrana din spitale aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor dupa ce afost adoptat de Senat. Deputatul considera ca prin acest act normativ se va asigura o dieta corespunzatoare pacientilor in conditiile cresterii continue a preturilor la alimente.

Parlamentarul iesean considera ca fara o alimentatie adecvata bolii vindecarea pacientilor este dificila, durata de spitalizare creste si implicit costurile sunt mai mari. De aceea Senatul a adoptat acest act normativ si ramane doar ca deputatii sa asigure pacientilor din Romania ,,painea noastra cea de toate zilele.

"Este dificil sa asiguri cu doar sapte lei pe zi dieta corespunzatoare pentru un om sanatatos iar cand vorbim de pacienti acest lucru se transforma intr-o misiune imposibila. Preturile la alimentele de baza au crescut din 2008 .Cauzele sunt multiple si merg de la cresterea TVA de la 19% la 24% pana la inflatie sau seceta.Cu toate acestea alocatiile de hrana nu au fost majorate din 2008", spune deputatul Tudor Ciuhodaru.

Pentru a asigura dieta corespunzatoare pentru pacientii internati in spitale, Ciuhodaru propune majorarea acestor alocatii cu 30% ce acopera aceste majorari si raspunde si evolutiei costurilor pentru perioada urmatoare.

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii