A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713413224.3623.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru cere deblocarea posturilor din sistemul sanitar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
04-10-2012, ora 10:36

Ciuhodaru cere deblocarea posturilor din sistemul sanitar

Articol de Diana Dumitriu

Doctorul Tudor Ciuhodaru solicita Parlamentului Romaniei adoptarea de urgenta a proiectului legislativ ce vizeaza deblocarea posturilor din sistemul sanitar. Deputatul apreciaza ca cei doi mii de specialisti ce termina rezientiatul au in acest moment doar doua variante: somajul sau plecarea in strainatate si ca in zece ani vom ramane fara medici specialisti.

Deputatul iesean spune ca proiectul trebuie adoptat pentru ca personalul medical este decimat, in conditiile in care 10% la medici au plecat deja din tara iar in acest ritm vom ramane in zece ani fara specialisti.

”Romania trimte in fiecare zi sase tineri medici in fata ghiseelor de somaj sau la cele care elibereaza pasapoarte. Traim intr-o tara in care operatiile se amana sau numai au loc din cauza deficitului de medici. Romania nu isi permite sa asigure locurile de munca necesare pentru 2000 de viitori medici specialisti si pentru alte mii care au absolvit deja. Nu conteaza faptul ca acesti medici au studiat mai bine de un deceniu, nu conteaza sumele alocate formarii lor, nu conteaza ca sunt judete in care nu sunt medici de anumite specialitati pentru ca posturile raman blocate prin ordonantele de urgenta: OUG 34/2009 si OUG 1/2010”, spune Tudor Ciuhodaru.

Parlamentarul subliniaza ca medicina nu se poate face,dupa cum cred unii, pompieristic cu personal necalificat. Iar cele trei boli ale sistemului medical: calitatea deficitara, subfinantarea si coruptia nu se pot trata cu un deficit major de personal.

Pentru a da o sansa pacientilor din Romania, pentru miile de rezidenti ce isi doresc un loc de munca, pentru medicii specialisti ce vor sa munceasca in aceasta tara am intiat un proiect legislativ ce prevede ca ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar sa se faca in functie de normativele de personal aflate in vigoare de munca si sa nu faca obiectul unor suspendari”, mai spune Ciuhodaru.

Foto: ghimpele.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii