A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713516175.2193.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru: “In ultimul trimestru din 2013 riscam sa ramanem fara ambulante si spitale”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
18-05-2013, ora 07:09

Ciuhodaru: “In ultimul trimestru din 2013 riscam sa ramanem fara ambulante si spitale”

Articol de Madalina Irimia

Doctorul Ciuhodaru solicita ministerului sanatatii suplimentarea de urgenta a fondurilor pentru serviciul de ambulanta si spitale. Parlamentarul considera ca, fara o rectificare imediata, este pusa in pericol asigurarea asistentei de urgenta in ultimul trimestru din 2013.

,,Ministrul Sanatatiia decis sa aloce, fara a preciza un motiv, mai putine fonduri serviciilor de ambulanta fata de anul precedent ce acopera la limita cheltuielile lunare doar pana in luna august. In aceste conditii, fara o rectificare bugetare, este pusa in pericol asistenta medicala de urgenta in ultimul trimestru din 2013. Cateva exemple sunt concludente pentru aceasta situatie critica. Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui a primit doar un buget cu 30% mai mic fata de anul trecut si nu mai poate functiona decat pana in septembrie. O situatie similara este la Iasi unde Serviciul de Ambulanta al Judetului a primit pentru anul in curs un buget cu 15 la suta mai mic fata de cel de anul trecut si poate functiona la limita, doar pana in luna august 2013. Cheltuielile sunt mari, in special pentru service-ul autosanitarelor, intrucat doar 5 ambulante sunt in garantieiar pentru celelalte 58 trebuie platita orice reparatie iar in acest moment 6 ambulante sunt in service datorita defeciunilor la directie si suspensie provocate de drumurilor proaste, pline de gropi si neasfaltate.

Situatia este dramatica si in spitale intrucat, fara o rectificare pozitiva a bugetului, acestea vor ramane fara finantare in luna octombrie. Intr-o tara decimate de boli cornice, intr-o tara cu multiple recorduri negative privind starea de sanatate a populatiei, intr-o tara in care se inregistreaza anual peste 60000 de morti evitabile trebuie ca sistemul de sanatate sa aiba cu ce si cu cine lucra.

Solicit Ministerului Sanatatii masuri urgente privind finantarea suplimentara a sistemului de sanatate printr-o rectificare bugetara precum si sustinere pentru adoptarea proiectului meu legislative ce prevede deblocarea posturilor din sistem si cresterea salariilor rezidentilor”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii