A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715521834.6017.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru: “Apreciez decizia puterii de a-mi sustine proiectul de lege de scadere a TVA la 19%”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-05-2013, ora 13:02

Ciuhodaru: “Apreciez decizia puterii de a-mi sustine proiectul de lege de scadere a TVA la 19%”

Articol de Cristian Amariei

Doctorul Tudor Ciuhodaru apreciaza decizia ministrului de finante de a sustine proiectul legislativ depus in aprilie 2013 ce prevede scaderea TVA-ului de la 24 % la 19%. Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat la finalul sedintei BPN al PNL, ca incepand de la 1 ianuarie 2014 are in vedere reducerea TVA la 19%.

Potrivit lui Ciuhodaru, obiectivul acestui proiect legislativ este relansarea economica a Romaniei materializata in crearea a cel putin 100.000 de locuri de munca prin stimularea mediului de afaceri autohton, sa creasca nivelul de trai si sa reduca evaziunea estimata la 2 milioane de euro pe ora.

Romania are una din cele mai mari cote ale TVA-ului din UE ,de 24%, fiind depasita doar de Ungaria (27%), Suedia si Danemarca cu cate 25%. Pentru a avea un termen de comparatie cele doua mari economii ale zonei euro, Germania si Franta, au rate TVA de doar 19% si, respectiv, 19,6%. Scopul cresterii TVA-ului de la 19% la 24% a fost cresterea incasarilor bugetare. Acesta a fost realizat doar partial fiind subminat de multiplele efecte negative asupra consumatorilor, mediului de afaceri, fortei de munca si chiar a incasarilor bugetare.

Concret:

1. Consumatorii au fost fortati sa cumpere mai scump aceleasi produse, cu preturile crescute artificial, avand drept consecinte imediate scaderea consumului si, pe termen mediu si lung, scaderea nivelului de trai.

2. Mediul de afaceri a fost obligat sa vanda mai scump aceleasi lucruri avand drept consecinta imediata scaderea volumului de vanazari iar pe termen mediu si lung scaderea productiei si a profitului. Sansele de dezvoltarea a firmelor romanesti au fost reduse drastic, ele fiind, practic, eliminate de pe piata comunitara.

3. Angajatii au fost afectati de cresterea somajului si a muncii la negru.

4. Incasarile bugetare nu au crescut in aceeasi proportie cu aceasta taxa datorita scaderii volumului de marfuri comercializate, a productiei si a numarului de locuri de munca, simultan cu accentuarea evaziunii, somajului si muncii la negru”, a explicat deputatul.

Reducerea TVA are multiple efecte favorabile: reducerea evaziunii si a muncii la negru, cresterea si diversificarea consumului cu consecinte directe asupra cresterii nivelului de trai si stimularea mediului de afaceri si crearea de locuri de munca.

Se estimeaza ca adoptarea acestui act normativ va reduce evaziunea de 2 milioane de euro pe ora din acest moment si ca se vor crea peste 100.000 de locuri de munca.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii