ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
01-04-2012, ora 09:17

Cimbrul este foarte eficient in tratarea acneei

Articol de Madalina Irimia

Cimbrul ar fi un tratament mult mai eficient impotriva acneei decat cremele care se gasesc in comert, arata o echipa de cercetatori de la Leeds Metropolitan University, care a studiat efectele cimbrului, galbenelelor si mirului asupra Propionibacterium acnes, bacteria care provoaca acneea, infectand porii.

Chiar daca cele trei plante aromatice ucid bacteria in cinci minute, cel mai eficient s-a dovedit a fi cimbrul. Studiul, unic in felul lui, 'este primul care demonstreaza efectul cimbrului, galbenelelor si mirului asupra bacteriei care produce infectia, ducand la acnee', arata Margarita Gomez-Escalada, adaugand ca sunt necesare si alte studii, mai aprofundate.

Daca rezultatele se confirma, mixtura pe baza de cimbru 'ar putea deveni repede o alternativa naturala la actualele tratamente', fiind mult mai blanda decat produsele aflate in vanzare. 'Problema produselor care contin peroxid de benzoil sunt efectele secundare', adauga specialista, citata de 7sur7.be. 'Se intampla sa apara senzatii de arsura si iritatii ale pielii.

Preparatele pe baza de plante sunt mai blande pe piele datorita proprietatilor anti-inflamatorii. Rezultatele noastre arata faptul ca tratamentele naturale pot fi la fel de eficiente, daca nu mai mult, ca tratamentele chimice', incheie ea.

Sursa: AGERPRES

Foto: doxologia.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii