ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
02-06-2012, ora 05:24

Cheia catre un ten curat si plin de vitalitate

Articol de Madalina Irimia

Un ten curat nu reprezinta o tinta atat de greu de atins, cum ar crede majoritatea femeilor, singura conditie fiind aceea ca trebuie in permanenta sa ai grija de el, fiind o investitie pe termen lung.

Nu il poti curata o singura zi pe saptamana si avea pretentia sa straluceasca si in restul de sase, ci rutina ingrijirii sale nu trebuie sa inceteze, conform Glamour. Iata cativa pasi simpli pe care ii poti face spre un ten frumos si sanatos:

Sa fii odihnit

In spatele unui aspect odihnit sta chiar odihna in sine. Bineinteles ca iti poti ascunde cearcanele cu fel de fel de produse, dar cea mai buna modalitate de a arata in forma maxima este aceea de a respecta orele de somn din fiecare noapte.

Citricele

Daca ai nevoie de o usoara detoxifiere, lamaile sunt o alegere buna, caci iti ajuta ficatul si rinichii sa functioneze bine, fapt ce ce se va vedea si pe fata, printr-un ten luminos, si va preveni ridurile.

Masaj

Atunci cand iti aplici crema, indeosebi cea de seara, maseaza-ti usor fata cu miscari circulare. Nu doar ca produsul va patrunde mai bine in epiderma, dar va fi stimulat si fluxul sanguin si producerea de colagen.

Simte-te bine in dormitor

Sexul elibereaza endorfine, ceea ce va imbunatati numeroase functii din organismul tau. Inclusiv pielea ta va deveni mai stralucitoare.

Mananca ciocolata

Se spune frecvent ca ciocolata provoaca acnee, dar ea aduce si o multime de beneficii organismului, asa ca un patratel din cand in cand nu va face altceva decat sa duca la eliberarea de chimicale bune in creier. Iar o stare buna de spirit inseamna si un ten frumos.

Sportul

Sportul nu te ajuta doar sa arzi calorii, ci si la o mai buna oxigenare a pielii. Fie ca dansezi, mergi la aerobic sau faci plimbari zilnice prin parc, asta se va vedea pe fata ta.

Bea ceai

Ceaiul verde are numerosi antioxidanti, asa ca daca tot alegi sa te hidratezi, pune si cate un pliculet de ceai in cana de apa.

Stai fara machiaj

Din cand in cand incearca sa renunti de tot la machiaj. Fie ca este vorba doar de weekend sau de orele in care ajungi acasa de la serviciu, demachiaza-te si lasa pielea sa respire si porii sa se alimenteze cu oxigen. Uita de machiaj si in concediu si pielea ta iti va multumi!

Scrub pentru buze

Si pielea de pe buze are nevoie de ingrijire, mai ales ca este mai sensibila decat restul fetei. Din cand in cand este bine sa fie exfoliata, niste zahar reprezentand o alegere buna in acest sens. Abia dupa aceea poti folosi un balsam hidratant sau pur si simplu miere.

Mananca migdale ca gustare

Migdalele sunt extrem de indicate ca gustari simple de luat cu tine oriunde te-ai afla. In plus, ele au omega 3, care iti asigura o piele sanatoasa, dar si vitamina E, care iti va mentine celulele epiedermei hranite si astfel pielea nu se va lasa.

Sursa: ziare.com

Foto: nowdeals.ro

     
Tag-uri: ten, ingrijire, machiaj
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii