ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
14-09-2012, ora 05:19

Centrul National de Economie Sociala, inaugurat astazi la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania organizeaza vineri, 14 septembrie, ora 11.00, deschiderea oficiala a Centrul National de Economie Sociala din strada Bazinelor numarul 5, satul Uricani, comuna Miroslava, judetul Iasi (vis-a-vis de intrarea principala la S.C. Antibiotice S.A., la 300 m de la soseaua europeana).

Centrul National de Economie Sociala, este un model de buna practica si a fost construit in perioada 2011 – 2012, prin proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata pe o suprafata de 2400 mp.

Proiectul de tip strategic este derulat in perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2013, in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMFPS, Fundatia Motivation Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.

In cadrul Centrului de Economie Sociala functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate Util Deco - structuri de economie sociala in care au fost create pana in prezent 68 de locuri de munca, din care 30 de salariati sunt tineri cu dizabilitati, celelalte doua unitati protejate fiind in Constanta si Tg. Mures.

Astfel, intr-un spatiu cu o suprafata utila de 850 mp, situat pe 2 nivele, dotat cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, functioneaza 7 ateliere protejate cu specific: legatorie manuala si arhivare documente, calculatoare, serigrafie, centru de multiplicare, croitorie, artizanat si pictura. Aici, tineri cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniti din mediul rural, tineri expusi riscului de excluziune sociala sau proveniti din sistemul de protectie a copilului invata o meserie, anual fiind formati peste 80 de tineri din judetul Iasi.

Centrul este loc de munca pentru tinerii cu dizabilitati angajati ai fundatiei in Util Deco, locul de munca al acestora fiind adaptat posibilitatilor lor, iar atelierele dotate cu echipamente profesionale. Produsele si serviciile realizate de acestia pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro

Centrul National de Economie Sociala functioneaza si ca centru de resurse in domeniu la nivelul Regiunii Nord-Est, fiind prima institutie de acest gen prin care ADV Romania ofera sprijin celor care doresc sa dezvolte astfel de programe.

Foto: totb.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii