ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-12-2014, ora 12:33

Centru de reusita pentru studentii de la UMF din Iasi. Tinerii vor fi pregatiti sa sustina rezidentiatul in orice tara francofona

Articol de Madalina Irimia
Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi are un centru de reusita universitara! Acesta a fost inaugurat si este destinat celor aproape o mie de studenti francofoni de la institutia de invatamant superior. Centrul va facilita organizarea de proiecte internationale pe teme medicale.

Pentru infiintarea noului centru, Agentia Universitara a Francofoniei a investit peste 15 mii de euro. Centrul de Reusita Universitara este dotat cu o tabla interactiva, cu un sistem de videoconferinta si laptopuri. Cu ajutorul lor, studentii vor putea organiza prelegeri publice si proiecte internationale.

Studentii nostri vor avea posibilitatea sa invete nu numai de la cadrele didactice de la Universitatea noastra, ci de la nenumarati alti specialisti sau alti colegi care functioneaza pe aceleasi palier de interes profesional cu ei in intreaga lume,” a explicat Anca Colibaba, coordonator al centrului.

Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi: Studentii nostri vad ca ne preocupa sa spunem nevoile lor, ii pregatim ca sa ia orice examen de rezidentiat in Romania sau in Franta sau in celelalte tari care sunt francofone.”

Si studentii francezi sunt incantati de acest proiect.

”Acest centru pentu mine e foarte important pentru ca e o deschidere din francofonie, din cultura franceza pentru toata Romania. Cred ca este bine ca s-a creat o legatura puternica intre Franta si Romania,” considera Julien Martinet, student francez.

In Iasi mai exista doua astfel de centre, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza si la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

Sursa: digi24.ro
Foto: iasi4u.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii