ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-09-2013, ora 16:05

Cel mai mare mozaic din pahare de cafea din Romania, realizat in acest week-end la Iasi

Articol de Madalina Irimia

In acest week-end, ansamblul Palas Iasi a pregatit un program incarcat de evenimente inedite, unele organizate in premiera la Iasi: cel mai mare mozaic din pahare de cafea din Romania, Ziua Internationala a Cafelei, spectacol de muzica si dans cubanez si experimente chimice impresionante cu ocazia „Noptii Cercetatorilor”.

12.895 de pahare, 1.700 de litri de cafea, 900 de litri de lapte si 12 ore de munca sunt coordonatele celui mai mare mozaic din pahare de cafea din Romania. Mozaicul va reda chipul indragitei actrite Marilyn Monroe si titlul filmului „Some Like it Hot” si va putea fi admirat duminica, 29 septembrie 2013, la Palas Mall, cu ocazia Zilei Internationale a Cafelei, eveniment sarbatorit in acest week-end.

Mai mult, timp de doua zile, cafenelele vor intampina clientii cu prezentari, expozitii, demonstratii, cocktailuri si degustari – toate avand la baza indragita licoare neagra. In plus, locatiile au pregatit promotii de pana la 50%, preturi speciale si momente artistice cu aroma de cafea. Astfel, sambata, la Quartz Lounge va avea loc recitalul trupei So What Band, Graffiti Cafe a pregatit o seara venetiana cu muzica si costume specifice, iar CTS Corner invita publicul la un recital semnat de Andrei Cerbu si Diana Petcu, artisti prezenti la emisiunea „Romanii au talent”.

Duminica seara, Graffiti Cafe organizeaza Karaoke Show, iar CTS Corner - „La taifas cu o cafengita, by Elena Blanisteanu”. Week-end-ul dedicat cafelei se va incheia cu un spectacol de muzica si dans cubanez, sustinut de Sombrilla y su Timba light Band si Corazon Latino Dance Academy Romania. Intalnirea cu exoticele ritmuri de salsa, timba, rumba si merengue va avea loc duminica, in Atriumul Palas Mall, de la ora 18.00.

Tot cu ocazia Zilei Internationale a Cafelei, in perioada 26 - 29 septembrie, Scae Romania cauta la Palas Mall cei mai buni barista din regiune. Timp de patru zile, in Atrium, vor fi organizate workshop-uri pentru cei interesati sa participe la competitie, degustari de cafea si sesiuni de pregatire sustinute de Laurentiu Stefan, campion national de barista in 2013. Intrecerile din cadrul Regional Barista Competition de la Palas Mall se vor desfasura in datele de 26 si 29 septembrie, de la ora 11.00, iar finala va avea loc in Bucuresti, in perioada 27/31 martie 2014. Partenerul principal al evenimentului din Bucuresti este compania Horeca Expert, importatorul exclusiv al brandului de cafea Filicori Zecchini. Partenerii concursului sunt espressoarele La Spaziale S9, rasnitele Malkonigh, ZUZU (Albalact Romania), BRITA Romania, Monin, La Fantana. Scae Romania este Asociatia de Cafea de Specialitate din Romania, afiliata la Asociatia Europeana de Cafea de Specialitate si are ca scop principal promovarea culturii si prepararii acestei licori.

Vineri, de la ora 18.00, parcul Palas va gazdui manifestarile evenimentului „Noaptea Cercetatorilor”, desfasurat simultan in peste 300 de orase. Cei interesati vor descoperi cum arata viata la -200 grade Celsius si propriul corp fotografiat in infrarosu, vor crea fulgere la borcan si vor sparge un placaj de lemn cu o minge de ping pong. De asemenea, participantii vor putea observa astrele prin instrumente astronomice profesioniste si se vor minuna in fata demonstratiilor de farse pe care deseori ni le joaca ochii si urechile. In plus, de la ora 19.00, publicul este asteptat la Carturesti Palas cu patru discutii stiintifice pe intelesul tuturor, despre spatiul interstelar, lasere, curiozitati ale simturilor si curentul electric fara fir. Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, sub egida Uniunii Europene si a Ministerului Educatiei Nationale, in parteneriat cu numeroase alte universitati si institute din tara.

Sambata, caravana Amway se opreste in Atriumul Palas Mall. De la ora 11:00, clientii vor putea participa la prezentari profesionale despre secretele gatitului, ingrijirea casei, frumusete, stil de viata sanatos, vor asista la demonstratii si testari de produse Amway, iar doamnele vor beneficia de sesiuni gratuite de machiaj profesional. In plus, vizitatorii vor afla cum pot sa-si inceapa propria afacere cu sprijinul celei mai mari companii de vanzari directe din lume si pot castiga numeroase premii.

Duminica, de la ora 15.00, „Asociatia Little People” Romania, impreuna cu Zumba Fitness si Club Moving Iasi, va invita publicul din parcul Palas la o lectie de dans. Evenimentul caritabil este destinat sustinerii programului psihosocial desfasurat pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer, internati in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi.

     
Tag-uri: mozaic, cafea, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii