ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-06-2015, ora 08:10

Cel mai batran absolvent de medicina din lume a studiat in Iasi

Articol de Cristian Amariei
Niciodata nu este prea tarziu sa inveti. O demonstreaza un barbat din Singapore, student in ultimul an al Universitatii de Medicina din Iasi. Are 66 de ani, iar de saptamana viitoare va fi medic. Este cel mai varstnic absolvent de medicina din lume. in urma cu sase ani s-a mutat din Singapore in Romania, atras de taxele de studiu mici. La finalul facultatii, povesteste ca nu a avut vreo restanta si marturiseste ca visul lui este sa se ocupe de cercetare stiintifica in domeniul oncologiei.

Atomic Leow, cel mai varstnic absolvent de medicina din lume: Sunt doctorul Atomic Leow, am 66 de ani si am venit in Romania ca sa-mi indeplinesc visul de a deveni medic.

Atomic, din Singapore. si-a lasat familia la 13.000 de kilometri distanta pentru a studia la Iasi. Nu stapaneste bine limba romana. Face, insa, eforturi, iar in fata pacientilor incerca sa-si stapaneasca emotiile si sa vorbeasca pe intelesul lor.

Atomic Leow: Ii intreb - cum te numesti, de ce ai venit la spital, unde e durerea? Aici? Ficatul? Fumati? Oh, fumatul nu-i bun.

A devenit student la Universitatea de Medicina din Iasi cand avea 60 de ani. Are o adevarata colectie de diplome de licenta si master in domenii precum stiintele agricole, pedagodia, teologia, toxicologia, dar visul lui a fost acela de a deveni medic, la fel ca ceilalti membri ai familiei.

Atomic Leow: Fiica mea este medic, varul meu este chirurg transplantolog de rinichi si ficat, nepotul meu este doctor, nepoata este medic, iar alta nepoata este studenta la medicina. Cumnatul meu este sef de sectie in Australia. Acum este randul meu.

Recunoaste insa ca in primii doi ani i-a fost destul de greu sa se adapteze la clima, mai ales iarna si sa isi faca prieteni, din cauza diferentei de varsta dintre el si colegii de la universitate.

Tsai Chen Wei, coleg: Filosofia chinezeasca spune ca nu e niciodata prea tarziu si nu esti niciodata prea batran sa studiezi.

Barbatul si-ar dori sa intre in Cartea Recordurilor drept cel mai varstnic absolvent de medicina din lume.

Atomic Leow, cel mai varstnic absolvent de medicina din lume: Am citit despre un medic indian, absolvise medicina la varsta de 64 de ani. Mi-am propus sa-i bat recordul.

La Iasi, 2.500 de tineri din toate colturile tarii vor sa devina medici.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii