ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
18-11-2013, ora 06:03

Cea de-a XIV-a editie a „Festivalului National al Sanselor Tale” , la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 18-24 noiembrie 2013, in Romania va avea loc cea de-a XIV-a editie a „Festivalului National al Sanselor Tale”, sub genericul „Cetatean roman-cetatean european”. Organizarea saptamanii educatiei adultilor/educatiei permanente, inscrisa in politica promovata de Comisia Europeana in domeniul educatiei si formarii, se afla sub egida UNESCO-Institutul pentru Educatie-Hamburg, Romania numarandu-se printre cele 48 de tari din lume care organizeaza anual acest eveniment.

In Romania prima manifestare de acest fel s-a derulat in anul 2000, sub genericul „Festivalul Sanselor Tale”-targ al ofertelor de educatie continua, initiativa apartinand Asociatiei Nationale a Universitatilor Populare.

Avand in vedere faptul ca in 2013 se implinesc 20 de ani de la introducerea, prin Tratatul de la Maastricht, a cetateniei europene, Comisia Europeana a lansat Anul European al Cetatenilor. Pentru a marca acest eveniment, unitatile de invatamant din judetul Iasi in colaborare cu autoritatile publice locale, institutii de cult si de cultura, asociatii sportive, organizatii nonguvernamentale, vor organiza activitati si programe educative, cultural-sportive, de informare si exprimare privind drepturile cetatenilor Uniunii Europene, precum:

- Promovarea documentelor europene si nationale in exercitarea dreptului la libera circulatie;

- Dezbateri, colocvii, seminarii, simpozioane, lectorate pe tema cetateniei active;

- Actiuni de formare in parteneriat (activitati culturale, sportive, educatie civica, educatie pentru valorile democratiei, educatie pentru protectia mediului, educatie religioasa, educatie estetica);

- Prezentari de imagini foto, expozitii, lansari de filme, de carte, de programe educationale;

- Diseminarea de „bune practici”.

Saptamana aceasta se doreste a fi o capmanie de promovare si constientizare a necesitatii educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii, avand in vedere cele doua componente esentiale - dezvoltarea personala si cea profesionala, pentru omul care traieste in societatea cunoasterii, caracterizata de profound dinamism si avalansa informationala. Consider ca, la nivelul Judetului Iasi, cadrele didactice s-au mobilizat in mod exemplar (sunt peste 450 de activitati anuntate pana la aceasta data), iar Inspectoratul Scolar Judetean Iasi va monitoriza derularea acestora pe parcursul saptamanii 18-24 noiembrie. Consideram ca aceasta manifestare raspunde cerintelor formulate in mesajele cheie cuprinse de Comisia Europeana in Memorandumul pentru invatarea permanenta,” a precizat prof. Dr. Bogdan Constantin Neculau, Inspector pentru educatie permanenta, coordonatorul evenimentului la nivelul judetului Iasi.

     
Tag-uri: festival, Iasi, UNESCO
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii