A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713892462.8901.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce efecte are berea rece pe canicula?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-08-2015, ora 10:53

Ce efecte are berea rece pe canicula?

Articol de Cristian Amariei
Combinatia dintre alcool si caldura poate fi letala. Multi refuza sa creada ca doua-trei beri sau chiar mai multe pot avea vreun efect dramatic pe canicula. Cu toate acestea ele exista si se pot numara cu usurinta pe degetele unei maini. Sunt patru efecte sunt medicale precum tulburari de termoreglare, aport caloric, deshidratare si alterare neurologica ce predispune la supraincalzire dar nici cel medicolegal nu este de neglijat.

Racirea brusca a organismul este urmata de generarea de caldura si accentuarea senzatiei de caldura prin vasodilatatie ce perturba mecanismele de termoreglare.

In plus alcoolul este diuretic si accentueaza deshidratarea, vulnerabilzand organismul si diminuand capacitatea de a compensa efectele caldurii.

„Nici aportul caloric nu e de neglijat. Berea blonda cu o concentratie de 5% are in medie 42 kcal la 100 ml iar cea bruna la aceeasi concentratie 37 kcal la 100ml, iar daca e mai tare, de 7%, ajunge si la 48 de kcal Extremele sunt reprezentate de berea nefiltrata cu 52 kcal la 100 ml si cea fara alcool cu 26 kcal. Radlerul se situeza caloric intre berea bruna tare si berea blonda cu cele 45 de kcal la 100 ml. Nu e de negsijat ca lumina si radiatiile ultraviolete degradeaza berea asa ca se recomanda consumul celei imbuteliate in sticle inchise la culoare si nu celei din recipiente de plastic de unde berea extrage mai usor decat apa ftalati cu risc cancerigen. Alcoolul altereaza vederea, vorbirea, viteza de reactie, reflexele si echilibrul precum si starea de constienta ce predispun la expunerea prelungita la soare sau temperatuir crescute.”, mentioneaza medicul Tudor Ciuhodaru.

Medicolegal alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin inec la adolescenti si adulti si de 30% din accidentele rutiere mortale.

Recomandam ca hidratarea sa fie realizata cu 1,5-2 l de lichide zilnic, un pahar la 15-20 de minute, fara a astepta aparitia senzatie de sete, constand in apa, limonada, ceai, sucuri de fructe.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii