ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-01-2013, ora 16:38

Catalin Ivan i-a trimis o scrisoare lui Martin Schulz prin care i-a solicitat acestuia sa judece cum ar trebui sanctionate „minciunile iresponsabile” lansate de eurodeputatul Cristian Preda

Articol de Diana Dumitriu

Catalin Ivan, liderul delegatiei PSD din Parlamentul European, a trimis o scrisoare de informare catre Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, prin care i-a solicitat acestuia sa judece cum ar trebui sanctionate „minciunile iresponsabile” lansate de eurodeputatul Cristian Preda in plenul legislativului european.

Europarlamentarul iesean Catalin Ivan a sublinat faptul ca europarlamentarul Cristian Preda a mintit „atat in legatura cu afirmatiile premierului referitoare la dosarul ICA, cat si in legatura cu statutul juridic al lui Dan Voiculescu”.

Constat cu amaraciune ca cei din PDL continua cu nerusinare campania de manipulare si denigrare a Romaniei in Parlamentul European. Dupa ce au mintit rusinos in legatura cu asa-zisa «lovitura de stat», afectand in mod profund imaginea Romaniei, acum a venit si randul europarlamentarului Cristian Preda sa profereze informatii false in plenul PE. Luni, domnul Preda a mintit in fata tuturor europarlamentarilor europeni, atat in legatura cu afirmatiile premierului referitoare la dosarul ICA, cat si in legatura cu statutul juridic al lui Dan Voiculescu. Premierul Victor Ponta nu a afirmat niciodata ca verdictul vreunui judecator trebuie anulat, asa cum a sustinut dl. Cristian Preda, iar Dan Voiculescu nu a fost condamnat in respectivul dosar, dupa cum a mintit europarlamentarul PDL. Tocmai de aceea, am trimis azi o scrisoare de informare catre Presedintele Parlamentului European, prin care am cerut sa judece cum ar trebui sanctionate aceste minciuni iresponsabile”, a sustinut Catalin Ivan.

Totodata, liderul eurodeputatilor PSD ii solicita lui Cristian Preda sa „isi ceara scuze” pentru „informatiile eronate” pe care le-a lansat in Parlamentul European.

In fata acestor dezinformari grosolane, solicit europarlamentarului Cristian Preda sa isi ceara scuze in fata plenului Parlamentului European si sa corecteze informatiile eronate pe care le-a transmis colegilor europarlamentari. De asemenea, solicit PDL sa renunte la aceasta politica a minciunii si a manipularii pe care o duce la nivel european, deoarece ea face mult rau imaginii Romaniei si afecteaza interesele tuturor cetatenilor romani. Europarlamentarii PDL sa inteleaga, macar in al doisprezecelea ceas, ca au fost trimisi in PE pentru a apara cu orice pret interesele romanilor care le-au oferit votul, nu interesele meschine de grup”, a mai declarat europarlamentarul PSD.

Foto: lideruldeopinie.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii