ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
24-07-2014, ora 08:30

Caravana TIFF ajunge la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) continua proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizata impreuna cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul si Odessa si Reelport, unul dintre principalii actori de pe piata digitala de film din Europa, caravana isi propune sa aduca in atentia publicului filme de succes din tarile UE si non-UE.

Cea de-a 5-a editie a Caravanei TIFF va avea loc in 10 orase din Romania, avand stationare si in orasul Iasi. Cu sprijinul Palas Mall Iasi, timp de doua zile, in perioada 05 august - 06 august, in Parc Palas, Piateta de Pationoar, de la ora 21.45, cinefilii vor avea ocazia sa vada doua dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2014.

Marti, 05 august – „Bucuresti unde esti” (regia Vlad Petri)

La 23 de ani de la Revolutie, romanii se intorc pe strazile Bucurestiului, recucerind spatiul public. Regizorul le urmareste povestile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor pana in zilele referendumului pentru demiterea presedintelui. Un film despre oameni in acelasi timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati. Si despre o revolutie care devine o absurditate tragica.

Miercuri, 06 august – „Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen)

O intalnire aparent banala, intre un baiat si o fata. El ii marturiseste ca s-a indragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare isi dezvaluie treptat dorintele, secretele, dar si cateva minciuni nevinovate. Curand, insa, vor reveni cu picioarele pe pamant, in realitatea dura a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice si a conflicelor intre sexe. Stockholm ne ofera ocazia extraordinara de a observa relatiile dintre tinerii din ziua de azi. "Stockholm" este castigatorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.

Intrarea este libera.

Foto: iasi4u.ro

     
Tag-uri: caravana, TIFF, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii