ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-07-2013, ora 12:12

Cantece si dansuri romanesti la cortul ,,Aducem Basarabia acasa” din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Filiala de la Iasi a Platformei Civice Actiunea 2012 va organiza la cortul ,,Aducem Basarabia acasa” un spectacol de muzica si dansuri romanesti.

Grupul folcloric ,,Suflet de roman” va oferi iesenilor o reprezentatie speciala duminica, de la ora 16:00, in Podu Ros. Participantii la eveniment vor incinge apoi o hora a Unirii, amintind de necesitatea reintregirii nationale. Totodata, cei care nu au reusit sa semneze pentru Basarabia o pot face la punctul de colectare care va gazdui spectacolul.

,,Materializarea ideii apartine coordonatorului de voluntary din Iasi, Victor Chirila, spectacolul de la Calarasi cu acelasi specific ne-a inspirat si speram ca prin intermediul acestui eveniment sa popularizam in sens mai larg campania de strangere de semnaturi pentru Basarabia, dar si dezideratul Unirii. Tinem sa multumim asociatiei ,,Moldavia” pentru sprijinul pe care ni-l acorda cu sonorizarea, pentru desfasurarea spectacolului”, a declarat in acest context Cristi Sava, reprezentantul filialei de la Iasi a Platformei Civice Actiunea 2012.

In prezent, numarul semnaturilor stranse in cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasa” a ajuns la 83.810, iar judetul Iasi s-a evidentiat in strangerea de semnaturi ca judet fruntas in tara.

Foto: romanialibera.ro

     
Tag-uri: concert, dans, Iasi, Basarabia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii