A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715939600.9877.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand vor fi plantati teii pe pietonalul Stefan cel Mare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-10-2015, ora 08:08

Cand vor fi plantati teii pe pietonalul Stefan cel Mare

Articol de Cristian Amariei
Saptamana trecuta a avut loc la Primaria Municipiului Iasi o dezbatere la care au participat si membrii Asociatiei Dendrologice Iasi, subiectul fiind stabilirea speciei de tei care va fi plantata pe pietonalul Stefan cel Mare.

„Estimam ca teii vor fi plantaţi in a doua decada a lunii noiembrie, perioada care poate varia in functie de conditiile meteorologice”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi.

120 de arbori

In urma analizei efectuate la Primarie, s-a stabilit plantarea a 120 arbori din specia Tilia tomentosa (T. argentea) si 30 tufe globuloase din specia Buxus, urmand ca salcamii japonezi sa fie relocati in zonele: esplanada Oancea, Alexandru cel Bun, Dacia. Aceste specii au fost stabilite cu dimensiunile optime, pentru Tilia de 25-30 cm circumferinta tulpinilor la un metru inaltime de la colet, inaltimea arborilor de aproximativ 5 metri si diametrul balotului de pamant la radacina de 80 cm, iar tufele globuloase de Buxus cu diametrul de 1 metru.

Oferta din Italia, castigatoare

Au fost analizate mai multe oferte. Dintre ofertele prezentate, specialistii au stabilit ca fiind cea mai buna din punct de vedere tehnic si economic (specie, dimensiuni, aclimatizare, pret), cea prezentata de o pepiniera din nordul Italiei, zona Padova, cu capacitate productiva de 500 ha. La stabilirea celei mai bune oferte s-a avut in vedere: zona climatica de provenienţa asemanatoare, dimensiunile materialului saditor optim pentru plantare, forma estetica a materialului si starea fitosanitara.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii