A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714104722.4065.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Campanie impotriva hepatitei. Moldova este regiunea cu cele mai multe cazuri de hepatita B si C din tara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-09-2014, ora 09:04

Campanie impotriva hepatitei. Moldova este regiunea cu cele mai multe cazuri de hepatita B si C din tara

Articol de Cristian Amariei
Moldova este regiunea cu cele mai multe cazuri de hepatita B si C din tara. Daca la nivel national rata de imbolnavire este de 3,23%, in judetele din regiune procentul imbolnavirilor este de 4,25%. Reprezentantii Spitalului de Boli Infectiose spun ca, in fiecare an, primesc 200 de pacienti noi. Iar pentru a reduce numarul acestora, din a doua jumatate a lunii octombrie, incepe campania de informare si preventie „Spunem NU hepatitei in Moldova".

De la inceputul anului, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au ajuns 86 de persoane cu hepatita C si 57 infectate cu virusul hepatic B. Medicii spun ca doar jumatate dintre bolnavi raspund la primul tratament iar in cazul celorlalti este nevoie de o noua terapie.

Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi: "Un numar de aproximativ 100 de pacienti au fost tratati cu terapie tripla, noua terapie care priveste hepatita C cu ajutorul studiilor clinice desfasurate impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof.Dr. Matei Bals" din Bucuresti."

Specialistii spun ca tratarea persoanelor infectate este costisitoare - aproximativ 24 de mii de euro pentru fiecare pacient. Pentru a reduce numarul cazurilor, specialistii vor merge in teritoriu si vor face investigatii gratuite dar si campanii de informare.

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase: " Avem o serie de zone care sunt mai afectate cum este, de exemplu, Dorohoi si Vaslui dar si zone mai putin afectate. Ne bazam pe medicii de familie care vor primi o serie de chestionare pe care le vor adresa persoanelor care le au pe lista de pacienti."

Romania este pe locul 2 in Europa si pe locul 4 in lume ca numar de decese cauzate de virusurile hepatice, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Sursa: digi24.ro
Foto: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii