A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714095517.8314.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Campanie de modernizare a parcurilor din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-10-2016, ora 08:11

Campanie de modernizare a parcurilor din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primaria Municipiului Iasi continua campania de extindere, reabilitare si modernizare a spatiilor verzi. Dupa finalizarea reamenajarii parcului din Podu Ros si a esplanadei Nicolina, iesenii se pot bucura de o priveliste placuta si in fata cinematografului Victoria.

Noul parc a fost conceput prin realizarea unui joc de forme cu dimensiuni diferite acoperite cu vegetatie perena joasa. Pentru realizarea acestora zona a fost completata cu 263 metri patrati de pamant vegetal, a fost amenajat un sistem de irigare automata pe aceeasi suprafata, au fost plantati patru arbori si 492 de arbusti ornamentali, au fost asternute rulouri de gazon pe o suprafata de 211 metri patrati, dar scoarta si piatra decorativa pe o suprafata de 43 metri patrati.

„In urma consultarilor cu cetatenii din cadrul dezbaterilor publice privind bugetul local sau Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a Municipiului Iasi 2015 – 2030, am decis sa acceleram campania de extindere a spatiilor verzi pentru a imbunatati imaginea orasului nostru. Ma bucura reactia prompta a iesenilor care au venit cu idei si implicarea lor in aceste proiecte cu propuneri care s-au dovedit a fi mai mult decat benefice orasului nostru. Iasul este casa noastra si trebuie sa-l pastram curat, aerisit si frumos”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Parcul Podu Ros

La reamenajarea parcului de vizavi de Sala Polivalenta s-a avut in vedere inlocuirea vegetatiei imbatranite si toaletarea vegetatiei existente prin ridicarea coronamentului arborilor pentru patrunderea luminii necesare bunei dezvoltari a plantelor. Cu aceeasi ocazie au fost inlaturati arborii uscati si toaletati arborii si arbustii existenti, au fost scoase cioatele si vegetatia imbatranita, a fost amenajat un sistem de irigare automat pe o suprafata de 7.888 metri patrati si au fost asternute rulouri de gazon pe o suprafata de 7.032 metri patrati.

Esplanada Nicolina

Pe esplanada Nicolina au inceput lucrari de inlocuire a vegetatiei imbatranite, completare cu pamant vegetal, toaletare a vegetatiei lemnoase si amenajare a unui sistem de irigare automat. Va urma reamenajarea cu vegetatie ornamentala perena si montarea rulourilor de gazon.
     
Tag-uri: iasi, modernizare, parcuri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii