ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-10-2014, ora 13:30

Campania „Oscar, Sarpele Hoinar” a ajuns la final

Articol de Ana-Maria Onofrei

Miercuri, 8 octombrie, la Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi a avut loc festivitatea de premiere a scolarilor participanti la campania de promovare a mobilitatii ce s-a desfasurat la Iasi in cadrul proiectului ”Oscar, Sarpele hoinar”, in perioada 22 septembrie – 3 octombrie.

La festivitate au participat peste 220 de copii din 4 scoli primare iesene : Gh Asachi”, ”V. Conta”, ”Carol I” si ”M. Kogalniceanu”. Copiii au primit diplome, orare si dulciuri, fiind deosebit de incantati de vizita la Palatul Roznovanu. In campania demarata pe 22 septembrie, au fost implicati 256 de copii si 8 cadre didactice.

Proiectul ”Oscar, Sarpele hoinar”, (TrafficSnake Game), derulat simultan in 18 tari din Europa, este o campanie creata pentru a incuraja mersul la scoala, pe jos si cu bicicleta, avand drept principal grup tinta elevii si parintii acestora. Campania a constat intr-un joc distractiv si usor de pus in aplicare. Pe langa jocul efectiv, fiecare scoala participanta a fost incurajata sa organizeze si alte actiuni si sa familiarizeze elevii cu transportul public, mediu inconjurator si sanatate.

Din discutiile avute cu cadrele didactice care s-au implicat activ in campanie, concluzia a fost ca, mergand pe jos sau cu bicicleta, copiii au devenit constienti de mediul inconjurator si, incet-incet, isi dezvolta aptitudini privind siguranta in deplasare si capacitatea de a anticipa actiunile celorlalti participanti la trafic. In plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de exercitiu fizic recomandat zilnic copiilor.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii