ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
30-01-2013, ora 18:20

Camelia Gavrila: „As opta pentru pastrarea clasei pregatitoare in spatiul scolaritatii obligatorii”

Articol de Diana Dumitriu

Conducerea ISJ Iasi asteapta precizari de la Ministerul Educatiei privind clasa pregatitoare. Inspectoarea sefa a ISJ Iasi, Camelia Gavrila spune ca ar vrea ca aceasta clasa pregatitoare sa ramana in cadrul invatamantului obligatoriu.

Probabil ca vor veni cu precizari asupra intentiilor la care au lucrat in ultima vreme. As opta pentru pastrarea clasei pregatitoare in spatiul scolaritatii obligatorii, pentru ca e firesc sa se inceapa de la sase ani. E firesc sa fie o abordare usor ludica si mai lejera a elevului in aceasta prima etapa, dar e firesc sa inceapa scoala si studiul intr-o atmosfera mai riguroasa, mai formalizata. Trebuie sa avem puterea, la un moment dat, sa judecam si sa luam si decizii ca pedagogi, nu doar in spiritul in care intelegem dragostea parintilor”, a spus Camelia Gavrila.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, si partenerii sociali din Invatamantul preuniversitar au semnat miercuri, un Acord privind conditiile de organizare si desfasurare a clasei pregatitoare in anul scolar 2013/2014.

Documentul are drept obiectiv clarificarea statutului clasei pregatitoare si prevede in punctele sale esentiale doua lucruri, unul dintre acestea fiind mentinerea clasei pregatitoare ca parte a invatamantului primar obligatoriu, incepand cu varsta de 6 ani. Cea de-a doua prevedere vizeaza faptul ca organizarea acesteia intr-un mod mult mai flexibil, astfel incat, din punct de vedere al locului de desfasurare a activitatii, clasa pregatitoare sa se poata afla fie la scoala, fie la gradinita, dar cu acelasi curriculum si cadre didactice calificate pentru invatamantul primar.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii